Novi bilteni o Erasmus + projektu E-Viva




Novi bilteni o Erasmus + projektu E-Viva

U okviru Erasmus + projekta E-Viva “Jačanje i provjera kompetencija vezanih za posao u raznolikim okruženjima učenja na univerzitetima Zapadnog Balkana“, u kojem učestvuje i Univerzitet Crne Gore, objavljena su još dva elektronska izdanja Biltena  (eng. Newsletter).

U biltenima su prikazane realizovane aktivnosti na projektu čiji je fokus na razvoju trening modula orjentisanih na razvoj društvenih, ličnih i socijalnih kompetencija koji će se u određenoj mjeri integrisati u postojeće nastavne planove i programe. 

Društvene, lične i organizacione kompetencije poput kreativnosti inovativnosti I kooperativnosti su prepoznate kao vrlo bitne za svako radno mjesto pa ih poslodavci sve više traže prilikom zapošljavanja novih kadrova. Ove kompetencije se uglavnom stiču u neformalnom okruženju, kroz razne vannastavne aktivnosti i dodatne kurseve ili samostalnim učenjem kroz radni angažman.

Nova izdanja biltena su u nastavku, dok su detaljnije informacije o projektu su dostupne na sljedećem linku: https://evivaproject.eu/

 

Image

 

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.