Filip Filipović najbolji student Mašinskog fakulteta za studijsku 2022/23. godinu




Filip Filipović najbolji student Mašinskog fakulteta za studijsku 2022/23. godinu

Filip Filipović (9.65) proglašen je za najboljeg studenta Mašinskog fakulteta Univerziteta Crne Gore (UCG) za tekuću studijsku godinu 2022/23.

"Sigurno je da za mene ova nagrada predstavlja veliku čast, pogotovo što je u pitanju prestižna nagrada Univerziteta Crne Gore. Pored toga, ova nagrada mi daje dodatnu motivaciju da se još više trudim i zalažem jer znam da mi predstoje još veći izazovi, kako na predstojećim studijama, tako i na budućem poslu kojim se budem bavio", rekao je on.

Kada je riječ o budućim planovima, kaže da nakon završenih osnovnih studija, planira da upiše master studije.

"Nadam se da ću svoja znanja moći usavršavati kako teorijski tako i u praksi, što je jednako bitno jer je mašinstvo praktična nauka. Takođe razmišljam da možda svoje obrazovanje nastavim u inostranstvu, jer mislim da bih tako proširio svoja znanja koja će mi sigurno puno značiti budućnosti", objasnio je on.

Smatra da ako student dobro organizuje svoje vrijeme, onda ima vremena za druženje, izlaske i ostale aktivnosti, kao i da su redovni odlasci na predavanja i vježbe najbitnija stvar kod studiranja.

"Osim toga, profesori su uvijek raspoloženi da organizuju dodatne konsultacije kada ih možete pitati sve što vam nije jasno. Ja sam radio na taj način i to se ispostavilo uspješnim. Takođe bih istakao grupno učenje sa kolegama gdje se uvijek otvaraju diskusije koje nam pomažu da bolje shvatimo, ponekad i ne tako jednostavno gradivo", govori on.

Budućim studentima šalje sljedeću poruku: "Mašinski fakultet je sigurno pravi izbor i siguran sam da ko god ima imao afiniteta prema tehici i tehničkim naukama treba da ga upiše bez imalo bojazni. Na Mašinskom fakultetu se može steći najširi spektar tehničkih vještina i znanja, a mašinski inženjeri su uvaženi svuda u svijetu kao veliki intelektualci. U našoj zemlji, na Mašinskom fakultetu, postoji više usmjerenja i disciplina kao što su: Energetika, Energetska efikasnost, Mehatronika, Primjenjena mehanika konstruisanje i Proizvodno mašinstvo. Dakle, veoma širok opseg u kome svako može naći nešto što ga zanima. Nadam se da će u budućnosti biti sve više srednjoškolaca koji upisuju Mašinski fakultet, jer je to jedan od najljepših poziva, po mom mišljenju, a kao zanimanje veoma je cijenjeno i plaćeno svuda u svijetu".

Image

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.