Radionica o čeličnim zaštitnim ogradama za vozila i izmjenljivoj saobraćajnoj signalizaciji




Radionica o čeličnim zaštitnim ogradama za vozila i izmjenljivoj saobraćajnoj signalizaciji

U skladu sa Memorandumom o saradnji Univerziteta Crne Gore i Ministarstva kapitalnih investicija, danas je u prostorijama Tehničkog fakulteta održana Radionica na temu: „Čelične zaštitne ograde za vozila i izmjenljiva saobraćajna signalizacija“.

Prisutne je pozdravio generalni direktor Direktorata za putnu infrastrukturu, gospodin Miroslav Mašić. On je ovom prilikom istakao značaj koncepta samoopraštajućih puteva i potrebe da zaštitne ograde budu postavljene u skladu sa propisanim standardima i normama u cilju unaprijeđenja pasivne bezbjednosti puteva. Zahvalio se predstavnicima subjekata koji su održali radionici i Dekanu Mašinskog fakulteta, prof. dr Radoju Vujadinoviću radi podrške i dobre saradnje koju ostvaruju institucije.

Radionicu su održale kolege iz DMV-a iz Niša i UNIPROMET-a iz Čačka, a istoj su prisustvovali predstavnici lokalnih samouprava; studenti Mašinskog fakulteta, kao i ovlašćeni inženjeri koji se bave izradom tehničke signalizacije i opreme puta, kao i predstavnici Uprave za saobraćaj koji rade na redovnom i investicionom održavanju puteva u Crnoj Gori i MONTEPUT-a.

Predmet radionice su bili, kako standardi pri proizvodnji izmjenljive saobraćajne signalizacije i zaštitnih sistema od udara, tako i preporuke za projektovanje,vrste, karakteristike, serifikacija i montaža istih.

Implementacijom znanja stečenog na radionici u velikoj mjeri se podiže kvalitet saobraćajne inrrastrukture i ostvaruju strateški ciljevi u pogledu unaprijeđenja bezbjednosti saobraćaja u Crnoj Gori.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.