Dvodnevna Regionalna konferencija Evropske mreže preduzetništva zemalja Jugoistočne Evrope SEE - EEN




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Dvodnevna Regionalna konferencija Evropske mreže preduzetništva zemalja Jugoistočne Evrope, koju organizuje Evropska mreža preduzetništva Crne Gore je svečano otvorena 12.09.2018. godine u 9 h u hotelu Verde – Podgorica.

 

Konferenciju su svečano otvorili predstavnici četiti partnera u projektu Evropske mreže preduzetništva Crne Gore I to:

  • Dragica Sekulić, Ministar Ministarstva ekonomije Crne Gore
  • Ivan Saveljić, Potpredsjednik Privredne komore Crne Gore
  • Prof. dr Igor Vušanović – Dekan Mašinskog fakulteta Univerziteta Crne Gore
  • Ivana Tomašević, Direktor Business Start Up Centra Bar

Moderator konferencije je g-dja Ljiljana Belada, EEN Montenegro koordinator iz Direkcije za razvoj malih I srednjih preduzeća Ministarstva ekonomije Crne Gore.     

Prisutnima su se obratili i visoki predstavnici Evropske komisije – Generalnog Direktorata za unutrašnje tržište, preduzetništvo i mala i srednja preduzeća (DG GROW), g-din Istvan Nemeth i Izvršne agencije za mala i srednja preduzeća (EASME) g-đa Natalia Martinez Paramo.

U toku dvodnevne konferencije partneri iz zemalja regiona imaće priliku da razmijene iskustva, primjere dobre prakse i da unaprijede saradnju kako bi se sektor malih i srednjih preduzeća efikasnije razvijao i podigao nivo konkurentnosti regiona na tržištu Evropske unije. Učesnici će uzeti učešće u panelima, radionicama i prezentacijama najboljih primjera iz prakse iz zemlje i regiona.

Na konferenciji se očekuje učešće preko sedamdeset predstavnika partnerskih institucija iz regiona Jugoistočne Evrope - Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Makedonije, Slovenije, Srbije i Crne Gore. 

Iz DEKANATA

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.