Kurs programskog jezika (PYTHON)




Poštovani,

Počev od ponedeljka, 24. decembra u 14:00h u L9, koleginica Dr Mahoney Vanessa iz SAD, držaće kurs programskog jezika Python, za zainteresovane - zaposlene i studente.

U prilogu je silabus koji smo definisali u prethodnom periodu. Formiran je na osnovu njenog odličnog iskustva sa ovim programskim jezikom i imajući u vidu interesovanja nas na MF i studenata. Podložan je izmjenama, u skladu sa sugestijama ili željama publike!

Python je open source i besplatan softver i programski jezik sa moćnim bibliotekama za razne oblasti. Sličan je u neku ruku sa Matlabom. U SAD je prethodnih godina postao popularan kao alat za programiranje opšte namjene, automatizovanje procesiranja i obrade različitih podataka, simulacije i dr.

Dakle, plan je da u sledećoj sedmici održimo 2 termina radi upoznavanja sa elementarnim stvarima. Kasnije nakon praznika, definisaćemo jedan sedmični termin. Prvi termin je dogovoren za ponedeljak u 14:00h u sali L9 na našem spratu, a drugi termin planiramo u četvrtak ali će se o tome predavač dogovoriti sa polaznicima na času u ponedeljak, kao i o kasnijem terminu.

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.