Posjeta studenata fabrici Swisslion industrija alata i Fakultetu za proizvodnju i menadžment u Trebinju




Posjeta studenata fabrici Swisslion industrija alata i Fakultetu za proizvodnju i menadžment u Trebinju

U okviru realizacije praktične nastave iz predmeta Obrada rezanjem, studenti treće godine Mašinskog fakulteta smjera Proizvodno mašinstvo su posjetili fabriku Swisslion Industrija alata a.d. u Trebinju. Studenti su tokom posjete obišli čitav proizvodni pogon i upoznali se sa proizvodnim procesom, kao i vrstama mašinske obrade. Takođe su se upoznali i sa velikim brojem mašina alatki koje su specijalizovane za proizvodnju velikog broja različitih reznih alata: zavojnih burgija, raznih vrsta glodala, strugarskih noževa, navojnog alata, specijalnih alata itd.

Ovom prilikom su studenti Proizvodnog mašinstva, posjetili i Fakultet za proizvodnju i menadžment iz Trebinja, sa kojim imamo višedecenijsku saradanju, koje je svečano primio Dekan fakulteta zajedno sa Prodekanom za nastavu. Studenti su zatim obišli fakultet i posjetili njihovu laboratoriju.

Na izuzetno iskazanom gostoprimstvu ovim putem se zahvaljujemo rukovodstvu Fakulteta za proizvodnju i menadžment iz  Trebinja, kao i rukovodstvu fabrike Swisslion Industrija alata a.d. Trebinje.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.