Tim studenata UCG plasirao se za EBEC takmičenje u Torinu  




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Tim studenata Mašinskog fakulteta Univerziteta Crne Gore odnio je pobjedu na regionalnom takmičenju u Novom Sadu i plasirao se za dalje takmičenje European Best Engineering Competition - EBEC u Torinu, za tzv. Team design.

U timu Perpetum Mobile, pored studenata Mašinskog fakulteta, Nikole Klincova, Nikole Čelebića i Matije Durutovića, učestvovao je i Marko Vuković sa Elektrotehničkog fakulteta UCG.

„Zadatak je bio da osmisli funkcionisanje Antlantide, pod pretpostavkom njenog postojanja, da se energetski osposobi, osmisli koncept funkcionisanja grada i ispune zadaci koje su timovi dobijali u zagonetkama. Bilo je potrebno sve povezati u jednu cjelinu, i ideju predstaviti  žiriju. Za rješavanje ovog zadatka, takmičari su imali 16 sati“, kazao je dekan Mašinskog fakulteta Univerziteta Crne Gore prof. dr Igor Vušanović. 

Ovo takmičenje je održano u Novom Sadu, od 9. do 13. maja.

Isti tim, u kojem je bio i Luka Medojević, sa Politehnike na Univerzitetu Donja Gorica, prethodno je u okviru ovogodišnje manifestacije BEST, u aprilu, zauzeo prvo mjesto u okviru takmičenja u tzv. Case Study-u. Zadatak koji su imali je bio da naprave  prostorni manipulator za pet sati od materijala koji su organizatori obezbijedili.  

Evropsko BEST Inženjersko takmičenje (EBEC) je godišnje inženjersko takmičenje koje organizuje Odbor evropskih studenata tehnologije (BEST). EBEC se odvija u 32 zemlje sa misijom razvoja studenata kroz izazove u rješavanju teoretskog ili praktičnog problema.

Dekan Mašinskog fakulteta UCG prof. dr Igor Vušanović je u ime fakulteta čestitao studentima na uspjehu i poželio im sreću na daljem evropskom takmičenju.

 

 

Image

 

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.