Mašinski fakultet UCG: Predloženo 100 mjesta za Mašinstvo, 80 Drumski saobraćaj




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Foto: Dejan Kalezić

Na Mašinskom fakultetu Univerziteta Crne Gore, ove godine je predloženo za upis 100 brucoša na Studijskom programu Mašinstvo i 80 brucoša na Studijskom programu Drumski saobraćaj.

Prodekan za nastavu Mašinskog fakulteta UCG prof. dr Uroš Karadžić kaže da ovaj fakultet mogu upisati svršeni gimnazijalci i učenici srednjih tehničkih škola. Postoji mogućnost upisa polaganjem diferencijalnog ispita. U diferencijalnom ispitu se polažu matematika i fizika, odnosno predmeti koji se i boduju prilikom upisa.

„NajImagečešće pitanje koje dobijamo od srednjoškolaca je da li je Mašinski fakultet generalno težak i koliko je teška matematika. Naš odgovor je da za studente koji su posvećeni, odnosno redovno dolaze na predavanja i vježbe i koji redovno uče nema nikakvih problema, što je potvrdila i dosadašnja praksa. Ko se jednom zaljubi u mašinstvo to ga drži čitavog života“, kazao je prodekan Karadžić.

Kada je riječ o nastavnim metodama, Karadžić navodi da studenti imaju prilike da rade sa odličnim profesorima, te da su sve učionice opremljene interaktivnim tablama, a većina njih i kompjuterskom opremom.

Takođe, dodaje Karadžić, studenti imaju mogućnost učešća u programima razmjene, što svakako studentima donosi nova iskustva i novosti iz realizacije nastave na inostranim fakultetima. Ta iskustva najčešće imaju priliku da implementiraju u dijelu laboratorijske nastave.

 „Ove godine vlada ogromno interesovanje za Mašinski fakultet tako da ove godine sa pravom očekujemo da se sva mjesta popune već u prvom upisnom roku“, zaključio je prodekan za nastavu prof. Karadžić.

 

https://www.cdm.me/drustvo/masinski-fakultet-ucg-stotinu-mjesta-za-masinstvo-80-za-drumski-saobracaj/

https://volimpodgoricu.me/2019/06/18/masinski-fakultet-ucg-predlozeno-100-mjesta-za-masinstvo-80-drumski-saobracaj/

http://www.antenam.net/drustvo/123812-masinski-fakultet-ucg-predlozeno-100-mjesta-za-masinstvo-80-za-drumski-saobracaj

https://portalanalitika.me/clanak/337470/predlozeno-100-mjesta-za-masinstvo-80-za-drumski-saobracaj

http://www.rtcg.me/vijesti/drustvo/244036/na-masinskom-fakultetu-mjesta-za-180-brucosa.html

https://www.vijesti.me/vijesti/drustvo/na-masinskom-fakultetu-mjesta-za-180-brucosa

Image

 

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.