Posjeta nastavnika i đaka JU Osnovne škole Janko Bjelica Mašinskom fakultetu Univerziteta Crne Gore



















Danas je u posjetu Mašinskom fakultetu boravila delegacija JU Osnovne škole Janko Bjelica iz Crkvica, sa đacima, a predvođeni sa direktoricom škole Oljom Delibašić.

Đaci i nastavnici su obišli laboratorije Mašinskog fakulteta u kojima su im nastavnici i studenti objasnili osnove pojednih istraživačkih oblasti kojima se bave istraživači na Mašinskom fakultetu.

U Laboratoriji za pregled vozila prof. dr Radoje Vujadinović je najmlađima dao prve informacije o tome šta sve inženjeri rade i preduzimaju na očuvanju životne sredine i bezbjednosti saobraćaja.

U Laboratoriji za Mehatroniku, koja je pod rukovodstvom prof. Marine Mijanović Markuš djeca su imala priliku da vide originalne studentske radove vezane za robotiku.

U Laboratoriji za Energetiku Mašinskog fakulteta doc. dr Milan Šekularac je djeci objasnio kako se mašinski inženjeri bave sa problemima vezanim za Energetiku, Enegetsku efikasnost i problemima vezanim za sigurnost u saobraćajnim tunelima.

Rukovodstvo Mašinskog fakulteta izražava svoje zadovoljstvo da je imalo priliku da najmlađima pruži prva saznanja o našem pozivu, uz nadu da će neki od njih u vremenu pred nama biti i naši studenti, što je naša glavna misija u društvu.

 

Iz Dekanata Mašinskog fakulteta

 

https://www.vijesti.me/vijesti/drustvo/ucenici-iz-crkvica-posjetili-prirodnjacki-muzej-i-masinski-fakultet

Image



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.