Na Fakultetu političkih nauka većina studenata koristi redovne termine ispitnog roka




Polaganje ispita u januarsko-februarskom ispitnom roku na Fakultetu političkih nauka Univerziteta Crne Gore organizuje se uz obavezno poštovanje mjera od strane profesora i studenata, u skladu sa epidemiološkom situacijom.

Prodekanica za nastavu ovog fakulteta doc. dr Vesna Simović-Zvicer, navodi da se polaganje organizuje u velikom broju grupa, što je donekle otežalo organizaciju ispita za čije polaganje je prijavljeno više od stotinu studenata. 

„Ispiti su organizovani  prema rasporedu završnih i popravnih završnih ispita, koji je objavljen krajem decembra. Predispitne obaveze, koje nijesu bile završene do kraja decembra, realizovane su u prvoj polovini januara 2021. godine", kazala jeImage Simović-Zvicer.

Treba napomenuti i da su pojedini profesori i saradnici u dogovoru sa studentima, organizovali pripremne časove za ispite, takođe u manjim grupama i uz poštovanje svih preporuka. Pritom, dodaje, insistira se na održavanju distance, nošenju maski, a u svim prostorijama Fakulteta vodi se računa o higijeni, kao i pristupačnosti sredstava za dezinfekciju. 

Senat Univerziteta Crne Gore donio je odluku kojom se odobrava dodatni ispitni rok studentima, koji zbog obaveznih mjera samoizolacije nijesu bili u mogućnosti da polažu završne ispite.

„Profesori i saradnici imaju kontinuiranu saradnju sa studentima i predstavnicima studenata putem uobičajenih kanala komunikacije, pa ukoliko bude prijavljenih studenata sa uredno dostavljenom dokumentacijom, rješenjem o samoizolaciji, ili testom sa pozitivnim rezultatom, ovaj rok će se organizovati od 1. do 5. marta. Za sada, većina studenata koristi redovne termine za ispite", navela je Simović-Zvicer.

 

Medijske objave:

https://www.portalanalitika.me/clanak/na-fakultetu-politickih-nauka-vecina-studenata-koristi-redovne-termine-ispitnog-roka

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.