Saradnja FPN-a i OEBS-a - Počela obuka o dron novinarstvu




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Fakultet političkih nauka (FPN) u saradnji sa Organizacijom za evropsku bezbjednost i saradnju (OEBS) organizuje četvorodnevnu obuku za studentkinje i studente osnovnih i master studija na smjeru Medijske studije i novinarstvo. OEBS je Fakultetu političkih nauka donirao tri drona, koje će moći da koriste za nastavne aktivnosti, praktične vježbe, zadatke, ali i projekte zainteresovanih studentkinja i studenata.

Menadžerka Programa za medije u Misiji, Zuzana Paukova, poželjela je učesnicima produktivan trening i uspješnu realizaciju obuke. Profesorica Nataša Ružić se ispred Fakulteta političkih nauka zahvalila predstavnicima OEBS-a na saradnji i istakla značaj dobijene donacije. “Ova donacija je od izuzetnog značaja za Fakultet, uz poklonjene dronove ćemo unaprijediti znanje koje pružamo našim studentima.”

Četvorodnevnom obukom, koja se održava od utorka do petka u prostorijama Fakulteta, rukovodi istaknuti novinar Hrvatske radio-televizije Ivan Granić. Pored teorijskih osnova o dron novinarstvu, učesnici i učesnice će imati priliku da na terenu nauče da upravljaju dronom i bilježe foto i video materijal.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.