Fakultet političkih nauka, 15.12.2017

Održano predavanje ministra vanjskih poslova Republike Litvanije g-dina Linasa Linkevičiusa na FPN-uU četvrtak , 14. decembra, sa početkom u 17h na Fakultetu političkih nauka ministar vanskih poslova Republike Litvanije g-din Linas Linkevičius je održao predavanje na temu „Izazovi i mogućnosti u Evropi koja se mijenja“.

U svom uvodnom izlaganju, ministar je govorio o Evropskoj uniji danas, o problemima sa kojima se suočava ali i prednostima koje donosi članstvo u istoj. Govoreći o bezbjednosnom aspektu današnjice a naročito Evrope, istakao je goruća pitanja u Evropi kao što je kriza u Ukrajini, nestabilnost kavkasnog regiona ali i vojno-informatički aspekt bezbijednosti današnje Evrope.Bilo je riječi i o iskustvu Litvanije u procesu priključenja NATO-u i svim osobenostima istog, ali i pregovorima Crne Gore sa Evropskom unijom.

Odgovarajući na pitanja prisutnih, govorio je o medijima u 21. vijeku, odnosima Rusije sa Ukrajinom i nizu drugih tema.

Predavanju je prisustvovao diplomatski kor, predstavnici Ministarstva vanjskih poslova, Ministarstva evropskih poslova, akademske zajednice, studenata, nevladinih organizacija i medija.