Obuka za akademsko i administrativno osoblje International Staff Week




Univerzitet Crne Gore biće domaćin četvrte međunarodne nedjelje obuke za akademsko i administrativno osoblje International Staff Week koju organizuje u saradnji sa italijanskim univerzitetima u okviru Konzorcijuma UniAdrion Italy, od 27. do 31. marta 2023.

U sklopu međunarodnu nedjelje obuke, između ostalog, predstavnici italijanskih univerziteta (Politehnički univerzitet regije Marke u Ankoni, Univerzitet u Bolonji, Univerzitet u Teramu, Univerzitet Maćerata, Univerzitet u Mesini) održaće konsultacije za studente i osoblje UCG zainteresovano za razmjenu u srijedu29. marta, sa početkom u 9.00 časova u Rektoratu UCG.

Zainteresovani učesnici mogu se prijaviti za konsultacije do sjutra, 28. marta putem sljedećeg linka https://forms.gle/y9cG7MGHrgnf1HTu7.

Međunarodna nedjelja obuke prilika je da partnerski univerziteti predstave svoje najbolje prakse u realizaciji projekata međunarodne mobilnosti, kao i mogućnosti koje se pružaju studenatima i osoblju u okviru Konzorcijuma.

Univerzitet Crne Gore članica je asocijacije Uniadrion https://www.uniadrion.net od njenog osnivanja. Misija UniAdriona je saradnja između univerziteta i istraživačkih centara sa ciljem jačanja međunarodne saradnje i napretka u oblasti kulture, nauke, obuke i istraživanja. Konzorcijum Uniadrion Italy formiarn je sa ciljem inteziviranja razmjena između italijanskih univerziteta i Univerziteta Zapadnog Balkana unutar Erasmus+ programa, sa posebnim fokusom na promovisanje mogućnosti razmjene na univerzitetima Zapadnog Balkana među italijanskim studentima.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.