Predavanje “Etika – ključ budućnosti medija i izazovi na tom putu”




Predavanje “Etika – ključ budućnosti medija i izazovi na tom putu”

Dragi studenti, kolege,

Institut za medije Crne Gore vas poziva na druženje sa iskusnim crnogorskim novinarima koji bi sa vama razgovarali na temu “Etika – ključ budućnosti medija i izazovi na tom putu”.
Digitalno doba je promijenilo pravila novinarstva koje je pred brojnim izazovima. Da li novinarstvo nestaje i koji mu to izazovi prijete, te kakvi mediji imaju perspektivu? Na ove dileme sa vama će razgovarati:

Dugogodišnji novinar i instruktor novinarstva Dragoljub Vuković.

Glavni i odgovorni urednik Centra za istraživačko novinarstvo Crne Gore (CIN CG), jedan od osnivača dnevnog lista i televizije “Vijesti” Slavoljub Šćekić.

Vrijeme: ponedjeljak 12. novembar u 18 sati, sala br. 2


Predavanje je dio projekta „Respekt - Za podizanje etičkih standarda u medijima i povjerenja građana u etičke medije“ , kojim Institut za medije, zajedno sa Mirovnim Institutom iz Ljubljane i Mrežom za etičko novinarstvo iz Londona promoviše Kodeks novinara/ki Crne Gore.


Predavanje je prilika i da vas upoznamo sa mogućnostima ovog projekta, čiji i vi dio možete da budete. Kroz saradnju sa iskusnim profesionalcima iz zemlje i okruženja pozivamo vas da nam se priključite u promociji Kodeksa.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.