Studenti Medijskih studija i novinarstva učestvovali su na trodnevnom treningu posvećenom medijskoj pismenosti




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Studenti druge i treće godine Medijskih studija i novinarstva učestvovali su na trodnevnom treningu posvećenom medijskoj pismenosti, u organizaciji Misije OEBS-a u Crnoj Gori. Obuku su vodili eksperti iz oblasti medijske pismenosti, Vanja Ibrahimbegović Tihak i Mihajlo Lahtov.

Studenti su imali priliku da kroz predavanja i vježbe povećaju stepen medijske i informacione pismenosti upoznajući se sa najboljim praksama u ovoj oblasti.

Eksperti su istakli važnost medijske pismenosti u demokratskom društvu jer je medijski pismenim građanima teže manipulisati. Ekspert Lahtov naglasio je da su znanje i obrazovanje ključni faktori koji su neophodni da bismo se medijski opismenili. Ibrahimbegović je podsjetila studente na povećanu odgovornost u komunikaciji jer smo danas svi kreatori medijskih poruka i konzumeri.

Misija OEBS-a u Crnoj Gori prepoznaje važnost treninga u procesu medijskog opismenjavanja kroz koje nastoji da edukuje medijske profesionalce unapređujući njihove vještine pri konzumaciji medija.

 

Izvor: https://www.osce.org/mission-to-montenegro/430181



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.