Na Fakultetu političkih nauka tradiconalno očekuju veliko interesovanje za upis na svim smjerovima




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Ove godine upis na prvu godinu studija na Fakultetu političkih nauka Univerziteta Crne Gore biće u okviru broja koji je predviđen licencom, a to je 140 brucoša, kazala je prodekanica za nastavu FPN-a doc. dr Vesna Simović-Zvicer.

ImageProdekanica kaže da za Fakultet političkih nauka vlada tradicionalno veliko interesovanje, što potvrđuje podatak da je u prošloj studijskoj godini za predviđenih 140 mjesta za buduće brucoše, bilo 207 prijavljenih kandidata.

"Od tog broja najviše interesovanja je bilo za smjer: Socijalna politika i socijalni rad, na kojem se posljednjih nekoliko godina prijavljuje duplo veći broj kandidata od broja koji je predviđen za upis", kaže ona i dodaje da i ove godine očekuju veliko interesovanje za upis na svim smjerovima, i to od najboljih srednjoškolaca. 

U studijskoj 2019/20 godini, na Fakultetu političkih nauka studenti su upisani na tri studijska programa: Politikologija i međunarodni odnosi (60 studenata), Socijalna politika i socijalni rad (40 studenata) i Medijske studije i novinarstvo (40 studenata).

Svakako, i pored velike zainteresovanosti, Fakultet političkih nauka je promotivne aktivnosti započeo još na početku ljetnjeg semestra, ali se usljed nepredviđenih okolnosti, jedan dio planiranih promotivnih aktivnosti, kao što je promocija fakulteta u srednjim školama, morao odložiti, a dio se realizovao u izmijenjenim okolnostima.

"Imali smo sreću da je Dan otvorenih vrata Univerziteta Crne Gore organizovan prije uvođenja mjera Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti, što je bila prilika da u neposrednom razgovoru sa srednjoškolcima predstavimo studijske programe i mogućnosti upisa", ukazala je Simović-Zvicer.

Potrebne informacije budućim studentima dostupne su, dodaje ona, na sajtu Fakulteta političkih nauka, gdje takođe imaju komunikaciju putem telefona i mejla.

Budući brucoši se o studijskim programima ovog fakulteta mogu informisati i u novom izdanju Informatora UCG 2020/2021, a o samoj proceduri upisa i prohodnosti škola za ovaj fakultet,  u Pravilniku o bližim uslovima, kriterijumima i postupku upisa u prvu godinu osnovnih studija Univerziteta Crne Gore

 

Medijske objave:

https://www.antenam.net/drustvo/158717-fpn-ocekuju-veliko-interesovanje-za-upis-na-svim-smjerovima

https://m.cdm.me/drustvo/na-fakultetu-politickih-nauka-ima-mjesta-za-140-brucosa/

https://volimpodgoricu.me/2020/05/16/na-fakultetu-politickih-nauka-ima-mjesta-za-140-brucosa/

 

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.