Akademsko umrežavanje kroz DFF projekat




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

 

Fakultet političkih nauka je, u saradnji sa Agencijom za elektronske medije, organizovao drugu aktivnost u okviru projekta “Medijska i informacijska pismenost u funkciji razvoja kritičkog mišljenja i zagovaranja mladih". Ekspertska onlajn radionica okupila je profesore i medijske eksperte iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore u cilju razmjene iskustava sa prvih radionica realizovanih u okviru Zajedničkog regionalnog programa @dijalogzabuducnost.

Projektni timovi iz tri države razmijenili su informacije o organizaciji aktivnosti, ukazali na izazove sa kojima su bili suočeni i pouke koje su izvukli, dok su predavači sumirali svoje utiske sa prvih radionica u cilju pronalaženja najboljeg modela za pripremu budućih sadržaja.

Jedna od tema ekspertske radionice bila je i priprema sadržine zajedničke Deklaracije o značaju medijske i informacijske pismenosti u Jugoistočnoj Evropi, na čijoj pripremi tri tima aktivno rade u cilju akademskog umrežavanja. Imajući u vidu da je tehnološki napredak podstakao razvoj medija, koji informacije prenose direktno publici, ali i stvorio brojne izazove, akademske institucije predlažu rad na podizanju nivoa sposobnosti i znanja iz oblasti građanske, medijske i informacijske pismenosti, koja je temelj demokratskih procesa.

Ekspertska radionica je dio Zajedničkog regionalnog programa @dijalogzabuducnost, koji u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Srbiji sprovode UNESCO, UNICEF I UNDP.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.