DRUGI FORUM “INOVACIJE MIJENJAJU CRNU GORU”: “Digitalne inovacije u javnoj upravi – budućnost Crne Gore”




DRUGI FORUM “INOVACIJE MIJENJAJU CRNU GORU”: “Digitalne inovacije u javnoj upravi – budućnost Crne Gore”

Čast nam je da Vas, u ime Britanske ambasade i Udruženja britanskih alumnista u Crnoj Gori (MAUK), pozovemo na drugi Forum Inovacije mijenjaju Crnu Goru – “Digitalne inovacije u javnoj upravi – budućnost Crne Gore”. Tema ovogodišnjeg Foruma je stvaranje javnih servisa za digitalno doba. Konferencija će se održati 9. i 10. novembra u Podgorici u kongresnoj sali hotela CentreVille.

Osnovni cilj ovog projekta je ohrabrivanje inovacija i podrška reformi u javnoj administraciji Crne Gore.

> Prvog dana foruma, 9. novembra, prezentacije će biti otvorene za sve zainteresovane učesnike. Na otvaranju Foruma govoriće Britanska ambasadorka u Crnoj Gori Alison Kemp i ministarka javne uprave Crne Gore Suzana Pribilović. Glavno predavanje održaće Dominik Kempbel, priznati britanski preduzetnik koji radi u oblasti kreiranja servisa digitalne vlade u Velikoj Britaniji. Takođe, biće održan panel o iskustvima reforme javne uprave, na kom će direktorica Britanskog savjeta u Crnoj Gori Vanja Madžgalj predstaviti njihov rad na reformama javne uprave u Crnoj Gori, a svoja iskustva prenijeće nam i uspješni alumnisti britanskog programa stipendija iz Hrvatske, Makedonije i Albanije.

> Drugog dana foruma, 10. novembra, Dominik Kempbel održaće specijalnu radionicu o dizajniranju javnih usluga za digitalno doba za koju je neophodna registracija na veb stranici www.mauk.me.uk. Dominik je posebno prepoznat po svom radu na vladinim politikama i promjenama do kojih dovodi tehnološki razvoj. Radio je šest godina u Vladi Velike Britanije. Osnovao je FutureGov, organizaciju koja podržava digitalne reforme u mnogim vladama, od Velike Britanije, Sjedinjenih Država, Ujedinjenih Arapskih Emirata do Australije. Ima iskustva u organizaciji i redizajnu digitalnih usluga, a posebno u implementaciji procesa promjena predviđenim digitalnim reformama u okviru javnih službi. Slična predavanja vodio je i na Harvard's Kennedy School u SAD, INSEAD u Francuskoj, IMD u Švajcarskoj i drugim prestižnim svjetskim univerzitetima.

Studenti koji žele da studiraju u inostranstvu imaće i priliku da na zajedničkom druženju nakon 1. dana foruma razgovaraju sa alumnistima organizacije MAUK o njihovim iskustvima studiranja u drugoj zemlji, kao i mogućnostima studiranja u UK.

Detalji programa navedeni su u agendi, koju dostavljamo u prilogu.

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.