Dostupna nova veb stranica časopisa Istorijski zapisi




Dostupna nova veb stranica časopisa Istorijski zapisi

U cilju olakšanog pristupa radovima objavljenim u najstarijem naučnom časopisu u Crnoj Gori izrađena je nova veb stranica.  Informacije o “Istorijskim zapisima”, koje Istorijski institut izdaje od 1948. pronaći ćete na istorijskizapisi.me    i    www.istorijskizapisi.ucg.ac.me

Novi sajt pruža pregledan uvid u arhivu “Istorijskih zapisa”, kao i preuzimanje naučnih radova. Stranica sadrži i detaljna tehnička uputstva za autore, obrazac za recezente, i sve novosti o časopisu.

“Istorijski zapisi" objavljuju visoko-kvalitetne naučne i stručne radove iz oblasti istorije, diplomatskih odnosa, sociologije, arheologije i istorije umjetnosti. Časopis je prepoznat kao odličan pregled radova velikog broja međunarodnih istraživača koji se bave temama relevantnim za naš region i trenutno je uključen u dvije baze časopisa – CEEOL (Central Eastern European Library) i EBSCO (Historical Abstracts with Full Text).

Ovom prilikom pozivamo sve zainteresovane kolege da nam pošaljete rad iz oblasti Vašeg naučnog istraživanja, koji bi, po ustaljenoj proceduri, bio objavljen u našem časopisu. Redakcija časopisa trenutno priprema brojeve 3-4/2020 i 1-2/2021.

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.