Radionica Istorija i kulturno nasljeđe Crne Gore u nastavi istorije i umjetnosti u Istorijskom institutu




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

U Biblioteci Istorijskog instituta Crne Gore održana je radionica Istorija i kulturno nasljeđe Crne Gore u nastavi istorije i umjetnosti, u sklopu projekta CLIO MAP, Crna Gora na političkoj i kulturnoj mapi Evrope. Ideja ove radionice bila je da članovi tima projekta CLIO MAP iz Istorijskog instituta, predstave rezultate dosadašnjeg rada profesorima i profesoricama istorije i istorije umjetnosti iz gimnazije ‘’Slobodan Škerović’’, te načine na koje im CLIO MAP baza može pomoći u realizaciji nastave. Na početku sve učesnike pozdravio je direktor Instituta dr Radoslav Raspopović, izrazivši nadu da je ovo početak dalje i sadržaknije saradnje dveju obrazovnih institucija. Članovi radnog tima, dr Olga Pelcer Vujačić i dr Ivan Laković su učesnicima radionice govorili o tome kako se kulturno nasljeđe kao istraživačka tema može prezentovati kroz digitalnu bazu i mobilnu aplikaciju Clio Map, dok je dr Dragana Kujović održala predavanje na temu Orijentalno-islamska kultura u Crnoj Gori-istraživački izazovi.

Panel diskusiju Naučna istraživanja i nastava istorije i umjetnosti vodili su dr Slavko Burzanović i dr Tatjana Koprivica uz vrlo aktivno učešće svih prisutnih.

Zahvaljujemo se kolegama koji su učestvovali na današnjoj radionici- profesoricama likovne umjetnosti Gordani Trebješanin, Jeleni Pavićević i Ivani Vukčević, kao i profesorima istorije Predragu Ražnatoviću, Danilu Popoviću i Radomiru Radonjiću. Oni su svojim aktivnim učešćem, dragocjenim sugestijama i iskustvom, pomogli  i nama da unapređujemo naš rad na CLIO MAP bazi.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.