Uručene Povelje zahvalnosti za uspješnu saradnju i doprinos radu Istorijskog instituta UCG




Uručene Povelje zahvalnosti za uspješnu saradnju i doprinos radu Istorijskog instituta UCG

Dr Pagiotisu Koliomihalisu je uručena Povelja zahvalnosti za uspješnu saradnju i doprinos radu Istorijskog instituta Univerziteta Crne Gore u ambasadi Crne Gore u Atini i upriličen susret sa Nj. E. ambasadorkom Anom Vukadinović. U dopisu koje je tim povodom Ministarstvo vanjskih poslova uputilo Ministarstvu prosvjete, nauke, kulture i sporta i Istorijskom institutu, između ostalog stoji:

„Tragom izložbe koju je organizovao Istorijski institut Crne Gore, a povodom 140 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa Crne Gore i Grčke, informišemo da se ambasadorka Ana Vukadinović susrela sa dr Panagiotisom Koliomihalisom, autorom izložbe „Crna Gora i Grčka — dva prijateljska naroda".

Tokom susreta ambasadorka Vukadinović iskazala je posebnu zahvalnost sagovorniku na spremnosti da svoju privatnu kolekciju originalnih dokumenata o crnogorskoj istoriji i kulturi, kao i tradicionalnim odnosima Grčke i Crne Gore od XVIII do XX vijeka, predstavi i približi crnogorskom narodu. Takode, istakla da je izlozbu organizovao Istorijski institut Crne Gore u decembru 2021. godine. Sastanak je bio i prilika da ambasadorka Vukadinović uruči sagovorniku Povelju zahvalnosti za uspješnu saradnju i doprinos radu Istorijskog instituta Univerziteta Crne Gore.“

U duhu sjajne saradnje i za izuzetnu pruženu pomoć Istorijski institut je dodjelio Povelju zahvalnosti i Nj. E. ambasadorki Crne Gore u Grčkoj, gospođi Ani Vukadinović.

Istorijski institut UCG se još jednom zahvaljuje dr Panagiotisu Koliomihalisu na saradnji i vrlo uspješnoj izložbi, kao i ambasadi Crne Gore u Grčkoj na pruženoj pomoći.

Image

Image

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.