Održana promocija knjige „Rimski grad Dokleja“




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Promocija knjige za djecu „Rimski grad Dokleja“, u okviru Dana nauke i inovacija 2022, održana je u Galeriji „Risto Stijović“ u Podgorici. Publikovana je u ediciji Eppur, patrimonium, Zavod za udžbenike i nastavna sredstva u Podgorici.

Knjiga je rezultat rada na projektu The Future of the Past: Study and Enhancement of Ancient Doclea, Montenegro, u okviru programa Progetti di Grande Rilevanza del Ministero degli Affari Esteri e della Cooperazione Internazionale, koji realizuju Istorijski institut Univerziteta Crne Gore i Istituto di Scienze del Patrimonio Culturale – ISPC – Consiglio Nazionale delle Ricerche.

Autorski tim publikacije „Rimski grad Dokleja“ sastavljen je od istoričara, arheologa, istoričara umjetnosti, fizičara i arhitekata, a čine ga: Tatjana Koprivica, Lučia Alberti, Olga Pelcer-Vujačić, Karla Sfameni, Marilena Kocolino, Bruna di Palma, Frančeska Kolozi, Slavko Burzanović, Paskvale Merola, Maja Gori i Ivan Laković. Ilustracije je uradio Dejan Batrićević, knjigu su grafički oblikovali Dejan Batrićević i Suzana Pajović, dok su recenzenti prof. dr Ilija Lalošević i dr Dejan Gazivoda.

Na promociji su govorili: ministarka nauke i tehnološkog razvoja prof. dr Biljana Šćepanović, ambasadorka Republike Italije u Crnoj Gori, Nj. E. Andreina Marsella, v. d. direktorica Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Aleksandra Hajduković, dr Lucia Alberti iz ISPC-CNR iz Rima i dr Tatjana Koprivica iz Istorijskog instituta UCG.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.