Medicinski fakultet

Biografija - Nenezić Emilija




Biografija - Nenezić Emilija

 BIOGRAFIJA

Rodjena je 22.08.1956, u Kruševcu, gde je završila osnovnu školu i Gimnaziju, prirodno-matematički smer. Posle završene Gimnazije, 1975.god, upisala se na Prirodnomatematički fakultet, grupa za Biologiju, u Kragujevcu, na kom je diplomirala 04.12.1980. sa diplomskim radom ″Učestalost prevremeno rodjene dece u različitim krajevima naše zemlje″ koji je odbranila sa ocenom 10. Poslediplomske studije na Prirodnomatematičkom fakultetu u Beogradu, grupa za Biologiju, smer Humana genetika upisala je 1981, koje je završila 14.01.1985. god.odbranom magistarskog rada pod naslovom ″Uticaj dužine embrionalnog razvića na rani psiho-fizički razvoj deteta″. Doktorsku disertaciju pod naslovom ″Dejstvo etanola na razvoj tireoidne žlezde″ odbranila je 30.04.2002. godine na Prirodnomatematičkom fakultetu u Novom Sadu.

PODACI O RADNIM MESTIMA I IZBORIMA U ZVANJE

 Počela je da radi 1981, godine u Prirodnjackom muzeju u Nikšiću kao kustos. Posle završenih poslediplomskih studija od 1986 do 1992 godine radila je citogenetiku i citodijagnostiku na Odeljenju za patologiju Kliničkog bolničkog centra u Podgorici. Oktobra 1992. godine  je izabrana za asistenta na predmetu Citologija, histologija i embriologija na Prirodno-matematickom fakultetu, 1992-1993. godine izvodila  je prktičnu nastavu na predmetu Uporedna morfologija i sistematika kičmenjaka na Odseku za Biologiju univerziteta u Podgorici. Reizabrana je decembra 1997. godine za asistenta na predmetu Citologija, histologija i embriologija. Od septembra 2001. godine  je  angazovana kao asistent na predmetu Biologija na Medicinskom fakultetu u Podgorici. U zvanje docenta za predmet Citologija, histologija i embriologija izabrana je 22.04.2003. godine, na Prirodno-matematickom fakultetu u Podgorici. Od 2006.  do 2018. godine   je angazovana na Visokoj medicinskoj skoli u Beranama za nastavu na predmetu Anatomija sa histologijom. Na Medicinskom fakultetu je bila angažovana na praktičnoj nastavi na predmetu Histologija i embriologija  od 2005-2007.godine. U junu 2009. godine  izabrana je u zvanje vanrednog profesora  U februaru 2015. Godine iyabrana je u zvanje redovnog profesora Univerziteta Crne Gore. Sada izvodi nastavu iz predmeta: Citologija i tkiva, Histologija organa sa embriologijom na studijskom programu Biologija, Razvoj djeteta na specijalističkim studijama na smeru Nastava biologije i nastavu na magistarskim studijama na predmetu Uticaj ekoloških faktora na razvoj organizama. Angažovana je na Predmetu Anatomija I histologija na osnovnom  studijama  Farmacije  iz teoretske  i praktične nastave.

  NAUČNOISTRAŽIVAČKi RAD

Njen dosadašnji naučno-istraživački rad rezultovao je objavljivanjem radova u domaćim I  međunarodnim časopisima i ucescem na međunarodnim i domaćim naučnim skupovima .

STRUČNi  RAD

 Autor je praktikuma histologije za sudente biologije I udžbenika Histologija za studente studijskog programa Farmacija,  kao i koautor 2 knjige (kniga Prevencija bolesti zavisnosti kao zalog za zdravu budućnost i knjiga Vodič o infertilitetu muškarca). Bila je mentor  magistarskih I specijalističkih radova.

 

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.