Medicinski fakultet

Biografija - Markišić Merdin




Biografija - Markišić Merdin

Dr Merdin Š.Markišić  rođen sam u Plavu 1968  godine,Medicinski fakultet sam  završio u Nišu 1997 godine Ljekarski staž sam obavio u Domu Zdravlja u Plavu  nakon čega  sam  položio državni ispit.Specijalizaciju iz Neurologije  završio sam na Institutu  za Neurologiju u KC Srbija u Beogradu 2004 godine.Od tada radim  kao Neurolog u Opštoj boolnici u Beranama  gdje sam postavljen za  šefa odsjeka za Neurologiju.

  Doktorske  studije iz Neuronauka završio sam 2017 u Kragujevcu i stekao zvanje Doktora Mediocinskih nauka.

   Radio sam i kao predavač u Srednjoj medicinskoj školi u Plavu i to predmete: Neuropsihijatriju,Anatomiju i Mikrobiologiju.Izabran sam za mjesto asistenta na Visokoj Medicinskoj školi u Beranama i to za predmete Gerijatrija i Psihijatrija.

   Diplomu o završenom usavršavanju iz Kliničke Elektroencefalografije stekao sam u toku 2006 godine na odsjeku za Epilepsije  i kliničku neurofiziologiju instituta za Mentalno zdravlje u Beogradu.

  Sertifikate iz Vaskularne ultrasonografije dobio sam  od Centra za naučna istraživanja udruženja za Vaskularnu medicinu Srbije  i Crne Gore u Kragujevcu.

  Diplomu iz Elektromioneurografije dobio sam u Nišu 2014 godine.

   SPISAK OBJAVLJENIH NAUČNIH RADOVA:

  • Markisic MS, Markisic MS, Markisic SB, Pavlovic DM. Recidivant neuroboreeliosis: case report. Serbian Journal of Experimental and Clinical Research 2013;13(4):151-156.
  • Pavlović DM, Pavlović AM, Markišić MŠ, Lačković MM, Božić Mind your eyes, watch your mind – vitamin A and the nervous system. Arch Biol Sci 2014;66 (4):1585-90.
  • Pavlović DM, Markišić  MŠ, Pavlović Vitamin C in neuropsychiatry. Literature review.

         Ser J Exp Clin Res 2015;16 (2):157-161. Markišić M, Pavlović AM, Pavlović DM. The Impact of  

         homocysteine, vitamin B12, and vitamin D levels on functional outcome after first-ever    

         ischaemic  stroke. Research Article. BioMed Research International. Article ID 5489057.  

         Received   11 January     2017; Revised 4 March 2017; Accepted 9 March 2017.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.