Pomorski fakultet Kotor

Biografija - Đurović Zorica




Biografija - Đurović Zorica

Zorica Đurović radi kao docent na Pomorskom fakultetu u Kotoru. Svoje zaposlenje na Fakultetu počela je kao Saradnik u nastavi za engleski jezik 2007.godine. Trenutno je angažovana je na odsjecima Brodomašinstvo i Pomorska elektrotehnika, kao i u okviru Centra za obuku pomoraca. Obavlja funkcije rukovodioca studijskog programa Pomorska elektrotehnika i koordinatora za odnose s javnošću. Član je uređivačkog odbora Časopisa Pomorskog fakulteta Kotor - Journal of Maritime Sciences i Organizacionog odbora međunarodne konferencije pomorskih nauka Kotor International Maritime Conference (KIMC).

Takođe je bila angažovana i kao ispitivač centra za sticanje zvanja pomoraca u okviru Lučke kapetanije Kotor. Radila je i kao koordinator zajedničkog trening centra sa norveškim Univerzitom iz Olesunda i učestvuje u izradi i realizaciji i drugih projekata čiji je Fakultet nosilac ili učesnik.

Prije angažovanja na Univerzitetu Crne Gore, počevši od 1998.godine obavljala je više prevodilačkih i logističkih poslova za međunarodne organizacije i u okviru više međunarodnih programa u Crnoj Gori i Srbiji.

Diplomirala je 2001.god. na Filozofskom fakultetu u Nikšiću, na odsjeku za Engleski jezik i književnost , gdje je 2014.god. stekla zvanje magistra lingvističkih nauka. Doktorsku tezu pod naslovom "Upotreba metoda korpusne lingvistike u svrhu unapređenja nastave i učenja leksike engleskog jezika brodomašinske struke" odbranila je 2021. godine. Septembra 2022. promovisana je u docenta na Pomorskom fakultetu Kotor. 

Posjeduje i sertifikat o završenom jednogodišnjem seminaru za stručne prevodioce i sudske tumače u Beogradu. Godine 2013. stekla je i sertifikat o završenom kursu za predavače opšteg i pomorskog engleskog jezika u Londonu.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.