Medicinski fakultet

Biografija - Dobrović Dragica




Biografija - Dobrović Dragica

 

   Dragica Dobrović, Mr zdr. njege i terapije, rođena je 31. 05. 1987. godine u Pljevljima, Crna Gora.

Srednjoškolsko obrazovanje završila je 1987. god. u Srednjoj medicinskoj školi u Podgorici.

Godine 2001. upisuje Visoku zdravstvenu školu strukovinih studija u Beogradu, studijski program viša medicinska sestra, gdje je i diplomirala 2005. godine.

Dalje usavršavanje nastavlja na Visokoj medicinskoj školi strukovnih studija u Ćupriji, studijski program strukovna medicinska sestra specijalista, gdje je diplomirala 2010. godine.

Nakon završenog pripravničkog staža 1992. godine, stalno je zapošljena na Odjeljenju za Interne bolesti, Kliničko bolnički centar Podgorica.

Od 2001. godine nalazi se na poziciji Glavne medicinske sestre Odjeljenja za endokrinologiju, Interna Klinika, Kliničkog centra Crne Gore.

Od 2006. godine zasniva novo radno mjesto u Metaboličkoj jedinici na radne zadatke Glavne sestre odjeljenja.

Od2008. godine zasniva novo radno mjesto u Centru za kardiohirurgiju na radne zadatke, glavne sestre Centra za kardiohirurgiju .

Od 2015. godine zasniva novo radno  mjesto u Upravi Kliničkog Centra Crne Gore, na radne zadatke Glavna sestra Kliničkog Centra Crne Gore.

Od 2008 do 2015. godine stalni je mentor medicinskim sestrama-tehničarima sa visokim obrazovanjem na obaveznom pripravničkom stažu.

Učestvovala 2007. i 2008. godine na projektu „Unapređenje zdravstvenog sistema u Crnoj Gori“ kao teorijski predavač iz oblasti zdravstvene njege uinternoj medicini, u organizaciji Svjetske banke.

Od 1996. godine aktivni je član Nacionalnog udruženja medicinskih sestara-tehničara i babica Crne Gore.

Učesnik je  TAIEX programa, koji se odnosi na obrazovanje medicinskih sestara u zemljama koje su u pregovorima za ulazak u Evropsku Uniju.

Učesnik je međunarodne organizacije SENS 2010-2014.

Bila je Predavač 2016 god. u više navrata, u okviru kontinuirane medicinske edukacije(KME), u organizaciji Centra za nauku Kliničkog centra Crne Gore, i  Ministarstva zdravlja Crne Gore.

Bila je moderator na sesiji, u organizaciji farmacetutske kuće “Hoffman la – Roche”, u Podgorici 22.09.2018. godine.

Autor je i koautor 5 stručnih radova, prezentovanih u vidu poster i usmene prezentacije na kongresima u zemlji i inostranstvu.

Autor je i koautor 7 stručnih radova publikovanih u cjelosti u stručnim i naučnim časopisima.

Učesnik je preko dvadeset edukativnih tečaja, radionica, simpozijuma i kongesa u zemlji i inostranstvu.

Od 2017. Godine doktorand je doktorskih akademskih studija – zdravstvene nauke, na Fakultetu za zdravstvene studije u Mostaru, Bosna i Hercegovina.

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.