Filozofski fakultet

Biografija - Grbović Snežana




Biografija - Grbović  Snežana

Saradnik u nastavi

Ime i prezime: Snežana Grbović
Zvanje: doktor geografije-oblast životna sredina
E – mail: gsnezana@t-com.me


Osnovnu i srednju školu završila je u Nikšiću. Diplomirala je na Nastavničkom fakultetu u Nikšiću, smjer Istorija i geografija. Zvanje magistra geografskih nauka stekla je na Geografskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Na istom fakultetu odbranila je doktorsku disertaciju čime je stekla naučni stepen doktora geografije-oblast životna sredina.

Autorka/koautorka je značajnog broja stručnih i naučnih radova, članaka, monografije, priručnika i vodiča iz domena nastave, nastave geografije, životne sredine i održivog razvoja.

U okviru ličnog profesionalnog razvoja pohađala je veliki broj kurseva i seminara, okruglih stolova, konferencija u oblatima obrazovanja i nastave, nastave geografije, životne sredine i održivog razvoja.

Autorka/koautorka i realizatorka je velikog broja akreditovanih programa stručnog usavršavanja nastavnika. Bila je angažovana kao ekspert u međunarodnim i nevladinih organizacijama u izradi i implementaciji niza programa i projekata iz oblasti obrazovanja i nastave, životne sredine i održivog razvoja.

Bila je članica radnih grupa za osmišljavanje i implemetaciju reforme obrazovanja.

Radi kao Samostalni savjetnik I u Zavodu za školstvo u Podgorici i bavi se profesionalnim razvojem nastavnika u Crnoj Gori.

Nastavu izvodi na Filozofskom fakuktetu u Nikšiću, na Studijskom programu za geografiju.

Oblasti interesovanja: nastava geografije i životna sredina



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.