Medicinski fakultet

Biografija - Labudović Uroš




Biografija - Labudović Uroš

 

 

Dr stom. Uroš Labudović

Rukovodilac Centra za medicinska sredstva

Telefon: 069 230 962

E-mail : uros.labudovic@cinmed.me

Mjesto i datum rođenja: Berane, 04. decembar 1987. godine 

Dr stom. Uroš Labudović obavlja funkciju rukovodioca Centra za medicinska sredstva u Institutu za ljekove i medicinska sredstva Crne Gore (CInMED) od oktobra 2021. godine. Prije nego je raspoređen na radno mjesto rukovodioca Centra za medicinska sredstva radio je u Odjeljenju za izdavanje dozvola za uvoz-izvoz, sertifikata i mišljenja i Inspektoratu CInMED-a na poziciji Farmaceutskog inspektora Dobre prakse u distribuciji. Pored pozicije GDP inspektora bio je angažovan i u oblastima GMP, GVP, GCP a takođe je aktivno učestvovao u poslovima iz nadležnosti Centra za medicinska sredstva (registracija veleprodaja i specijalizovanih maloprodajnih objekata).

Radni angažman je započeo 15.01.2013. godine radom u farmaceutskoj kompaniji Farmont M.P Danilovgrad na poziciji stručnog saradnika za ljekove i medicinska sredstva i Kliničkom centru Crne Gore na poziciji doktora stomatologije u kojima je odradio pripravnički staž. Nakon položenog stručnog ispita za rad u zdravstvenim ustanovama nastavlja radni angažman u privatnim zdravstvenim ustanovama PZU Opšta stomatološka ambulanta ,,Bami dent“ i PZU ,,Poliklinika Milić“ u Podgorici i to od 01.12.2013. godine do avgusta 2018. godine. U avgustu 2018. godine zasniva radni odnosa u Upravi za inspekcijske poslove u Sektoru za zaštitu životne sredine, bezbjednost i zdravlja ljudi, socijalne i dječje zaštite - Odsjeku za zdravstveno sanitarnu inspekciju u Grupi poslova za zdravstveni nadzor na poziciji zdravstvenog inspektora III sa ovlašćenjima sanitarnog inspektora a nakon toga i zdravstvenog inspektora II sa ovlašćenjima sanitarnog inspektora – (gdje je obavljao poslove koji se odnose na inspekcijski nadzor u pogledu pridržavanja zakona i drugih propisa i opštih akata i preduzimanje upravnih i drugih mjera i radnji u cilju da se utvrđene nepravilnosti otklone i obezbijedi pravilna primjena propisa iz nadležnosti zdravstvene inspekcije, u dijelu medicinskih sredstava, doo društava (veleprodaje) koje se bave uvozom i distirbucijom medicinskih sredstava, kontrolu zdravstvenih ustanova koje se bave prometom medicinskih sredstava; specijalizovanih prodavnica za promet medicinskih sredstava i ostale poslove u nadležnosti zdravstvene inspekcije) do novembra 2020. godine kada nakon potpisivanja sporazuma o preuzimanju između CInMED-a i Uprave za inspekcijske poslove prelazi na radno mjesto Stručnog saradnika za izdavanje dozvola, za uvoz-izvoz, sertifikata i mišljenja u Odjeljenju za izdavanje dozvola za uvoz-izvoz, sertifikata i mišljenja a nakon toga na radno mjesto Farmaceutskog inspektora Dobre prakse u distribuciji u Inspektoratu CInMED - a.

Od 01. februara 2017. godine (dopunski rad) do izbora za zdravstvenog inspektora (avgust 2018. godine) obavljao je funkciju odgovornog lica za vigilancu i praćenje medicinskih sredstava u prometu u veleprodaji Avanglion MNE.

Školske 2014/2015, 2015/2016 – biran je za demonstratora na predmetu Stomatološka protetika-pretklinika na Medicinskom fakultetu u Podgorici.

Školske 2016/2017, 2017/2018, 2018/2019, 2019/2020, 2020/2021, 2021/2022 biran je za Saradnika u nastavi na predmetima Stomatološka protetika pretklinika, Gnatologija, Mobilna stomatološka protetika pretklinika, Fiksna stomatološka protetika pretklinika i Dentalna anatomija na Medicinskom fakultetu u Podgorici.

Obrazovanje:

2002-2006 – Srednja medicinska škola ,,Dr Branko Zogović“ u Beranama – stečeno zvanje: zubni tehničar

2006-2012 – Medicinski fakultet u Podgorici, studijski program Stomatologije, Univerzitet Crne Gore – stečeno zvanje: doktor stomatologije

  1. godine – Doktorske studije - Univerzitet Crne Gore- Medicinski fakultet u Podgorici

Članstva:

  1. Član Komisije za izdavačku djelatnost Stomatološke komore Crne Gore.
  2. Član Nacionalnog koordinacionog tijela za neproliferaciju oružja za masovno uništenje.

 Lične vještine i kompetencije:

Diplome stranih jezika: Engleski jezik B2.2 – Institut za strane jezike

Drugi jezik: Ruski jezik

Kompjuterske vještine i kompetencije: Microsoft Office( Word, Excel, Power Point)                    

Vozačka dozvola: B kategorija



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.