Muzička akademija

Biografija - Popović Nataša




Biografija - Popović Nataša

           Mr Nataša Popović rođena je 1973. godine u Podgorici  gdje je završila osnovno i srednje muzičko obrazovanje.

Juna 1991. godine upisala je Muzičku akademiju u Podgorici, klavirski odsjek, u klasi prof. Vječeslava Gabrijelova, a juna 1995. godine diplomirala u klasi prof. Vladimira Bočkarjova.  Dva puta je proglašavana studentom generacije, dobitnik je “Plakete” Univerziteta kao i “Decembarske nagrade”  iz oblasti umjetnosti.  Kao solista i član klavirskog dua dobitnik je  više nagrada na republičkim i državnim takmičenjima, a svoje znanje je usavršavala na seminarima prof. Dušana Trbojevića (Srbija), prof. Branka Opačića (Srbija - USA), prof. Marjana Mike (Poljska - Italija), prof. Zorana Jovanovića (Srbija) i prof. Uroša Pešića (Srbija).

U toku studija bila je učesnik brojnih studentskih koncerata u okviru različitih festivala i uspješno predstavljala Muzičku akademiju na susretima akademija iz cijele zemlje.

Specijalističke studije iz oblasti kamerne muzike završila je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi red. prof. Uroša Pešića 1997.godine kao član trija “Camerata montenegrina”  sa kojim je nastupala širom zemlje ( BELEF, NOMUS, Barski ljetopis, DEUS, Grad Teatar Budva) i osvojila treću  nagradu na međunarodnom takmičenju u Italiji, 1997 godine. Kao član ovog trija magistarske studije iz oblasti Kamerne muzike završava decembra 2007. godine na Muzičkoj akademiji na Cetinju u klasi red. prof. Čedomira Nikolića ( AU Novi Sad - MA Cetinje) sa najvišom ocjenom.

U toku i nakon studija, kao klavirski saradnik, sarađivala je sa eminentnim profesorima i umjetnicima poput Georgija Sotnjičuka - violončelo (Ukraina), Ljubiše Jovanovića - flauta (Srbija) i Davida Gregorijana - violončelo (Njemačka).  Nastupala je kao član klavirskog trija“ Camerata montenegrina” i  klavirski saradnik instrumentalistima na festivalima u zemlji i inostranstvu ( BELEF, NOMUS, Barski ljetopis, Budva Grad Teatar, “ Nei suoni dei luoghi”, Italija). Nakon studija nastavila je da sarađuje, kao klavirski saradnik,  sa instrumentalistima i solo pjevačima, a bila je i član  klavirskog dua "Aperto“ i drugih kamernih ansambala sa kojima je nastupala na scenama u Holandiji, Engleskoj, Španiji, Italiji, Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji i Crnoj Gori .

Uporedo sa koncertiranjem bavi se i pedagoškim radom, a njeni  učenici i studenti dobitnici su brojnih nagrada na državnim, regionalnim i međunarodnim takmičenjima što je preporučilo kao mentora i izvođača na seminarima kamerne muzike u Crnoj Gori, Holandiji, Italiji i Španiji, a u okviru projekta  ERASMUS+.  

Trenutno aktivno nastupa kao član kamernog  ansambla "Trio Ardor" i kao klavirski saradnik promovišući, između ostalog, i muziku crnogorskih autora. 
Vanredni profesor je za predmet kamerna muzika na Muzičkoj akademiji UCG na Cetinju i angažovana kao prodekan za nastavu od novembra 2022. godine na Muzičkoj akademiji UCG. 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.