Prirodno-matematički fakultet

Biografija - Stešević Danijela




Biografija - Stešević Danijela

PODACI O VISOKOM OBRAZOVANJU

Školske 1994/95 godine upisala sam studije Biologije na Prirodno-matematičkom fakultetu u Podgorici, gdje sam diplomirala 6. 10. 1998. godine sa prosječnom ocjenom 9,45 i stekla zvanje diplomirani biolog.

Poslijediplomske studije upisala sam školske 1998/99. godine na Biološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu (smjer: Ekologija i geografija biljaka) i završila ih sa prosječnom ocjenom 10. Magistarsku tezu pod nazivom: “Flora kraških polja u Piperskom kraju Crne Gore” odbranila sam 15. 05. 2001. godine i stekla zvanje magistra bioloških nauka.

Doktorsku disertaciju pod nazivom: “Ekološka-fitogeografska analiza flore šireg urbanog područja Podgorice”, odbranila sam 24. 06. 2009. godine, na Biološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu i stekla zvanje doktora bioloških nauka. Rješenje o priznavanju Uvjerenja o stečenom naučnom stepenu Doktora bioloških nauka izdato mi je od strane Ministarstvo Nauke i Prosvjete 26. 10. 2009. godine.  

 

PODACI O RADNIM MJESTIMA I IZBORIMA U ZVANJA

Od 1999. godine zasnovala sam radni odnos na Prirodno-matematičkom fakultetu u Podgorici (Studijski program Biologija), gdje sam januara 1999. godine izabrana u zvanje asistenta. U toku svog desetogodišnjeg staža asistirala sam u laboratorijskim vježbama na predmetima: Anatomija biljaka, Ekologija biljaka, Ekologija životinja, Sistematika i filogenija viših biljaka, Limnologija, Sistematika i filogenija nižih biljaka, Biologija mora, Botanika na akademskim studijskim programima Biljna proizvodnja i Farmacija. 

Zvanje docenta na Prirodno-matematičkom fakultetu u Podgorici (predmeti Sistematika i filogenija viših biljaka  I i II, na studijskom programu Biologija i Botanika, na studijskom programu Biljna proizvodnja) stekla sam 27.05.2010. godine. Školskih 2010/2011 i 2011/2012. godine bila sam angažovana kao predavač Botanike na Farmaceutskom fakultetu. Od školske 2012/2013 držim dio predavanja iz “Bioloških zbirki” koje se slušaju na specijalističkim studijama, na studisjkom programu Biologija. Od izbora u zvanje docenta, nastavila sam da držim vježbe na predmetima Sistematika i filogenija viših biljaka  I i II, na studijskom programu Biologija.

Zavanje vanrednog profesora na Prirodno-matematičkom fakultetu u Podgorici (predmeti Sistematika i filogenija viših biljaka  I i II, na studijskom programu Biologija i Botanika, na studijskom programu Biljna proizvodnja) stekla sam 24.06.2015. godine.

 

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.