Građevinski fakultet

Biografija - Bujišić Miodrag




Biografija - Bujišić Miodrag

Miodrag Bujišić je rođen 20. novembra 1987. godine u Pljevljima. Osnovnu školu „Ristan Pavlović“ i gimnaziju „Tanasije Pejatović“ završio je u Pljevljima.

Na Građevinski fakultet Univerziteta Crne Gore upisao se 2006. godine. Diplomirao je u novembru 2010. godine, na Konstruktivnom smjeru,sa temom „Modeliranje i analiza uticaja u TV tornju na Dajbabskoj gori usled dejstva zemljotresa“.

Poslijediplomske magistarske studije upisao je 2011. godine, na Građevinskom fakultetu Univerziteta Crne Gore, na Konstruktivnom smjeru. Magistarski rad pod nazivom “Sistemi ojačanja betonskih konstrukcija”, odbranio je 07. februara 2014. godine i stekao zvanje Magistra građevinskih nauka. 

Poslijediplomske doktorske studije upisao je 2014.godine na Građevinskom fakultetu u Podgorici, na katedri za Geotehniku

Pored maternjeg, služi se engleskim i francuskim jezikom.

U braku je sa suprugom Majom i roditelji su kćerki Tare i Ree.

U preduzeću "Trgoprodukt" d.o.o. iz Pljevalja završio je pripravnički staž tokom 2011.godine.

Na Građevinskom fakultetu Univerziteta Crne Gore radio je u period od septembra 2011.godine do septembra 2014. godine u svojstvu honorarnog saradnika u nastavi na predmetima iz oblasti Menadžmenta i organizacije građenja i na predmetima iz oblasti Geotehnike.

U svojstvu saradnika u nastavi radi od septembra 2014. godine na predmetima iz oblasti Menadžmenta i organizacije građenja i na predmetima iz oblasti Geotehnike (od septembra 2016. godine).

Na poziciji saradnika u nastavi izvodio je časove vježbi i laboratorijske nastave na osnovnim studijama iz oblasti Menadžmenta i organizacije građenja u periodu od septembra 2014. godine do septembra 2016. godine, ito iz predmeta: Organizacija i tehnologija građenja (Građevinarstvo), Organizacija građenja i građevinska mehanizacija (Menadžment u građevinarstvu), Organizacija građenja (Arhitektura), Tehnologija građenja hidrotehničkih objekata (Menadžment u građevinarstvu), Tehnologija građenja objekata visokogradnje (Menadžment u građevinarstvu). U istom periodu izvodio je časove vježbi i laboratorijske nastave na specijalističkim studijama iz oblasti Menadžmenta i organizacije građenja, ito iz predmeta: Primjena računara (smjer Menadžment u građevinarstvu), Operaciona istraživanja (smjer Menadžment u građevinarstvu), Procjena vrijednosti nekretnina (smjer Menadžment u građevinarstvu).

U periodu od septembra 2016. godine u svojstvu saradnika u nastavi izvodi časove vježbi i laboratorijske nastave iz oblasti Geotehnike, na osnovnim studijama, ito na predmetima: Tuneli i podzemne konstrukcije (Građevinarstvo), Geotehnika u građevinarstvu (Menadžment u građevinarstvu). Takođe, izvodi časove vježbi i laboratorijske nastave na specijalističkim studijama iz oblasti Geotehnike, ito na predmetima: Geotehnička istraživanja (smjer Geotehnika), Podzemni objekti (smjer Geotehnika), Primjena računara u geotehnici (smjer Geotehnika).

Kao student poslijediplomskih magistarskih studija usavršavao je stručno znanje kroz studijski boravak u inostranstvu na Univerzitetu »Ovidius« u Konstanci, na Građevinskom fakultetu, (Konstanca, Rumunija), tokom novembra 2012.godine. (CEEPUS program)

U periodu od sticanja diplome Specijaliste u građevinarstvu učestvuje na izradi projekata iz različitih oblasti građevinarstva u svojstvu projektanta – saradnika, učestvuje kao član Komisija za tehničku kontrolu izvedenih objekata, član stručnih komisija iz oblasti ekspertize, arbitraže, procjena tržišne vrijednosti objekata, procjena štete na objektima i izvještaja o postojećem stanju građevinskih objekata.

Kao izlagač, učestvovao je na mnogobrojnim međunarodnim naučnim konferencijama.

Član je Organizacionog odbora internacionalnog naučno - ­stručnog skupa Građevinarstvo – nauka i praksa, (GNP 2010, GNP 2012, GNP 2014, GNP 2016, GNP 2020, GNP 2022).

Septembra 2021. godine izabran je za delegata u Strukovnoj skupštini građevinskih inženjera.

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.