Medicinski fakultet

Biografija - Martinović Milica




Biografija - Martinović Milica

RED.PROF.DR MILICA MARTINOVIĆ, MEDICINSKI FAKULTET UNIVERZITETA CRNE GORE

BIOGRAFIJA I BIBLIOGRAFIJA

Rodjena 29.X 1960. g. u Nikšiću, Crna Gora. Gimnaziju u Nikšiću  završila 1978, kao nosilac diplome »Luča« i najbolji djak generacije. Na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu diplomirala  1983. godine. Specijalistički staž iz pedijatrije  obavljala, nakon bolniceu Nikšiću, u Kliničko-bolničkom centru »Rebro« Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i u Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Republike Srbije na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, gdje sam, sa odličnim uspjehom , položila specijalistički ispit 1992.g. Magistarski rad »Komparativna studija etiopatogenetskih i kliničkih parametara bronhijalne astme sa efektima terapije u kontinentalnom i priobalnom dijelu Crne Gore«, proistekao iz projekta tadašnjeg Medicinskog instituta Crne Gore, odbranila na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Nišu 1997. godine. Doktorsku disertaciju pod nazivom »Uloga i značaj primjeneinhalacionih glikokortikoida u prevenciji dječje astme » odbranila 2000.g na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Nišu.

Od 1999. godine sam zaposlena na Medicinskom fakultetu Univerziteta Crne Gore, u Zavodu za patološku fiziogiju i laboratorijsku medicinu. Nakon četiri godine asistentskog staža, jula 2003. sam izabrana u zvanje docenta . U julu 2008. izabrana u zvanje vanredni  profesor,  a  2013. u  zvanje redovni profesor.

Objavila , kao prvi autor ili koautor, 50-ak radova u časopisima iz medjunarodnih baza podataka i na medjunarodnim i domaćim kongresima i konferencijama.  Rukovodilac sam  ili član istraživačkog tima u  nekoliko medjunarodnih projekata. Bila , u više navrata, na studijskim boravcima na Univerzitetima u inostranstvu, pored ostalih na Medicinskom fakultetu u Varšavi, Brašovu, Pragu.

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.