Medicinski fakultet

Biografija - Pantović Vesna




Biografija - Pantović Vesna

Vesna Pantović rodjena 24.04.1966 u Beranama, gdje sam završila osnovnu i srednju školu. Medicinski fakultet sam završila u Prištini 1992 godine. Iste godine sam zasnovala radni odnos u Domu Zdravlja "Dr N.Labovic" u Beranama na zadacima ljekara opšte prakse. Specijalizaciju iz opšte medicine stekla sam na Medicinskom fakultetu u Beogradu, 03.04.2002 godine. U okviru projekta unapređenja sistema zdravstva u Crnoj Gori završila sam Kurs edukacije za primarnu zdravstvenu zaštitu 2010/2011 godine na Medicinskom fakultetu u Podgorici i stekla znanja i vještine za rad u timu izabranog doktora. U okviru istog projekta završila sam Kurs za edukaciju edukatora januara 2012 god. Drugu specijalizaciju iz Porodične medicine završila sam 28.11.2012 godine u Podgorici. Sada obavljam poslove i zadatke izabranog doktora za odrasle u Domu Zdravlja u Beranama.

Angažovana sam na zadacima spoljnjeg saradnika unazad 13 godina u Srednjoj medicinskoj školi "Dr Branko Zogović" u Beranama na predmetima Zdravstvena zaštita sa higijenom kao i Farmakologija. Unazad šest godina sam na zadacima stručnog saradnika za izvodjenje praktičnih vježbi na Visokoj Medicinskoj školi, Univerziteta Crne Gore za predmet: Higijena i zdravstveno vaspitanje. Takođe od 2013 godine obavljam izvođenje praktičnih vježbi na istom fakultetu za predmet Porodična medicina.

Bavim se naučno-istraživačkim radom, autor sam više objavljenih radova Rasprostranjenost pušenja medju srednjoškolskom populacijom; Prikaz hipertenzije kod četrnaestogodišnjeg dječaka; Wilsonova bolest...) kao i koautor mnogih radova. Mentor sam specijalizantima Porodične medicine.

Bavim se promocijom javnog zdravlja, zdravstvenim prosvjećivanjem učestvujući u radu Savjetovalista za mlade, Savjetovališta za dijabetes...

Nosilac sam Licence iz prakse br.356/0417

Mob. Tel 069 484 099

Email: vesnapantovicdr@gmail.com

Adresa: Voja Maslovarića br.2 Berane



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.