Medicinski fakultet

Biografija - Karadžić Branislav




Biografija - Karadžić Branislav

Prof  Dr Branislav Karadžić (1960.god.,Nikšić) , Vanredni Profesor . Stomatološki fakultet u Beogradu upisao 1978.god. , a  Diplomirao 1983.god. , gde je obavio pripravnički staž i zaposlen na Fakultetu  kao Istraživač pripravnik od 1985, a od januara 1987.god kao asistent pripravnik . Magistrirao je  1990, Specijalista za bolesti usta i zuba od 1991. , a   doktorirao 1999. god.

Izabran u zvanje Docenta 2000.god, a u zvanje Vanrednog profesora od 2011.god.

Tokom svog dosadasnjeg naučno istraživačkog rada objavio i izložio preko 90  stručnih i naučnih  radova na domaćim i  međunarodnim skupovima  i časopisima .

Urednik je naučne monografije , koautor Praktikuma iz endodoncije , Praktikuma  Materijali u restaurativnij stomatologiji , Praktikuma iz Restaurativne  odontologije u štampi i jedan od prevodilaca udžbenika Endodontologije . Mentor  i komentor više  magistarskih i doktorskih disertacija  na Stomatološkom fakultetu  u Beogradu i na stomatološkim odsecima Medicinskih fakulteta u Novom Sadu , Istočnom  Sarajevu – Foči  i  Banja Luci .

Učestvovao kao član projektnih timova i nosilac  nekoliko projekata  Ministarstva nauke, Ministarstva zdravlja i Ministarstva za rad , zapošljavanje i socijalnu politiku RS  - Sektor za zaštitu osoba sa invaliditetom .

Preko  20 godina , pored nastave posvetio se radu sa osobama sa posebnim potrebama u Centru   za njihovo stomatološko  zbrinjavanje u opstoj anesteziji i jedan je osnivača i rukovodilaca tog centra.

 U dva mandata  bio Upravnik Klinike za Bolesti zuba sa endodoncijom (2004 -2006 i 2012- 2015).

 Takođe je učestvovao u timu za pripremu i dobijanju Sertifikata o ISO standardu menadžmenta kvaliteta za nastavni proces Fakulteta , kao prvi i jedini Fakultet na Beogradskom Univerzitetu 2004.god , a sada je Koordinator rukovostva za kvalitet po novom standardu iz 2015.god  .



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.