Medicinski fakultet, 30.01.2019

Biografija - Turković NemanjaX

Nemanja Turković je rođen 1989. godine u Baru, gdje je završio osnovnu i srednju školu.

Diplomirao je na Farmaceutskom fakultetu u Podgorici 2013. godine, sa prosječnom ocjenom A (10.00). Doktorske studije na Farmaceutskom fakultetu – Univerzitet u Beogradu, modul Farmaceutska hemija je upisao 2016. godine.

Dobitnik je više nagrada i stipendija, među kojima treba izdvojiti: najviše državno priznanje za svršene studente - Plaketu Univerziteta Crne Gore za najboljeg studenta iz oblasti tehničkih, prirodno-matematičkih i medicinskih nauka za 2013/2014. godinu, Studentsku nagradu glavnog grada Podgorice za najbolje studente 2009. godine, stipendiju Fondacije „Ljubica i Tomo Lompar“, Atlas stipendiju 2013, stipendiju Ministarstva prosvjete i nauke za talentovane studente, stipendiju grada Bara za talentovane studente...

Živi u Podgorici gdje radi u Agenciji za ljekove i medicinska sredstva (CALIMS) u Odjeljenju za izdavanje dozvola za stavljanje lijeka u promet.

Kao saradnik u nastavi angažovan je na Medicinskom fakultetu u Podgorici – studijski program Farmacija, na predmetu Farmaceutska hemija I.