Filološki fakultet

Biografija - Nenezić Milica




Biografija - Nenezić Milica

Milica Nenezić je rođena u Nikšiću. Završila je osnosvno i srednje obrazovanje u Podgorici. Studirala je Engleski jezik i književnost na na Filozofskom fakultetu u Nikšiću, gdje je diplomirala 1994. godine. Magistrirala je radom iz oblasti engleske književnosti 19.vijeka na Filološkom fakultetu u Beogradu 2009.godine. Doktorirala na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu iz oblasti Engleske književnosti 20. vijeka.

 Na (tadašnjem) Filozofskom fakultetu u Nikšiću od 1995.godine radi kao asistent na predmetu Fonetike Engleskog jezika, potom se bira u zvanje lektora. Trenutno je angažovana na Studijskom programu za Engleski jezik i književnost na Filološkom fakultetu gdje je na Osnovnim studijama raspoređena na predmetima: Savremeni engleski jezik III i IV: Pismene i usmene vježbe (usmena komunikacija i akademsko pisanje), Vježbe prevođenja sa engleskog jezika III i IV, Vježbe prevođenja književnih tekstova i poezije VII i VIII na Specijalističkom (matičnom) studiju. Angažovana je i na vanmatičnim Studijskim programima za Pravni, Ekonomski i Biotehnički fakultet u Bijelom Polju kao i za Visoku Medicinsku školu u Beranama (Engleski jezik I, II III i IV). Raniji angažman uključivao je Studijske programe za Obrazovanje Učitelja i Geografiju i geografske nauke (Engleski jezik III i IV).  

 Bila je stipendista Ministarstva obrazovanja i nauke jednomjesečnog programa usavršavanja jezika u Londonu i Viganu, i pohađala je ljetnju školu za strane studente U.M.I.S.T.-a u Mančesteru, gdje je stekla diplomu Advanced Course for Foreign Students.

 Osim rada u nastavi i naučnog istraživanja, bavi se prevođenjem književnih, filozofskih i religioznih tekstova, poezije i književno-kritičkih diskursa.

 Učestvovala je i na međunarodnim konferencijama, a oblasti užeg interesovanja uključuju prevođenje poezije, arhetipsku književnu kritiku i feminističke književne teorije.

Rad objavljen u Zborniku radova CANU sa naučnog skupa Književnost i filozofija - Intertekstualne veze.-2019. knj. 152



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.