Medicinski fakultet

Biografija - Ćulafić Anđela




Biografija - Ćulafić Anđela

Anđela Drašković je rođena 1990. godine u Nikšiću, gdje je završila  Osnovnu školu „Ratko Žarić“ i Gimnaziju „Stojan Cerović“, kao dobitnica diplome „Luča I“. Diplomu srednje škole "Mingus Union High School", Cottonwood, Arizona, United States, stekla je 2007. godine, kao stipendista programa A-SMYLE (United States Department).

Diplomirala je na Farmaceutskom fakultetu u Podgorici 2013. godine sa prosječnom ocjenom A. Doktorske studije na Medicinskom fakultetu u Podgorici, naučna oblast Farmakognozija, upisala je 2018. godine.

Dobitnica je više nagrada i stipendija, među kojima treba izdvojiti: Studentska nagrada „18. septembar“ Opštine Nikšić, Atlas stipendija (2013), stipendija Ministarstva prosvjete i nauke za talentovane studente, stipendija Opštine Nikšić za talentovane studente. Dobitnik je Basileus stipendije (Evropska komisija), zahvaljujući kojoj je provela i završila četvrtu godinu studija na Farmaceutskom fakultetu Univerziteta u Ljubljani.

Živi u Podgorici gdje radi u Agenciji za ljekove i medicinska sredstva (CALIMS) u Odjeljenju za izdavanje dozvola za stavljanje lijeka u promet.

Kao saradnik u nastavi angažovana je na Medicinskom fakultetu u Podgorici – studijski program Farmacija, na predmetima: Farmakognozija I i II od 2013. godine.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.