Filozofski fakultet




Predrag Živković je rođen 21.03.1984. godine u Nikšiću. Saradnik je u nastavi na Filozofskom fakultetu – Univerziteta Crne Gore. Osnovne studije sociologije završio je 2008. godine na Filozofskom fakultetu u Nikšiću. Magistrirao je s temom iz oblasti sociologije kulture i umjetnosti – Oblici potrošačkih tendencija u kulturi Crne Gore na Filozofskom fakultetu u Nikšiću 2010. godine, pod mentorstvom prof. dr Ratka R. Božovića. Na istom fakultetu je pohađao doktorske studije i iste završio 2016. godine, odbranivši doktorsku disertaciju – Teorijski pristupi fenomenu globalizacije u savremenoj sociološkoj teoriji iz domena sociologije politike. Doktorska disertacija je odbranjena pod mentorstvom prof. dr Slobodana Vukićevića.

Predrag Živković se aktivno bavi sociološkim istraživanjima što pokazuje njegovo učešće u realizaciji nacionalnih i međunarodnih naučnih projekata, studija, objavljenih monografija, radova, učešća na naučnim skupovima, tribinama, simposijumima. Najuža polja njegovog naučno-teorijskog interesovanja i istraživanja su: sociologija politike, politička filozofija, geopolitika, sociologija međunarodnih odnosa i sociologija kulture. Objavljuje u domaćoj i međunarodnoj periodici. Saradnik je i član domaćih i regionalnih časopisa, kao i regionalnog internet portala, u okviru kojih objavljuje radove i kolumne iz oblasti geopolitike. Član je Društva sociologa Crne Gore (DSCG).

Kao stipendista specijalističkih doktorskih studija, ljetnji semestar 2013. godine, proveo je na Sociološkom fakultetu Moskovskog državnog univerziteta imena M. V.  Lomonosova, usavršavajući se iz oblasti geopolitike i sociologije međunarodnih odnosa pod mentorstvom prof. dr Aleksandra Geljeviča Dugina.

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.