Pomorski fakultet Kotor

Biografija - Pekić Željko




Biografija - Pekić Željko

Rođen je 3. decembra 1984. godine u Baru, gdje je završio osnovnu školu. Srednju elektrotehničku školu i fakultet je završio u Podgorici. Elektrotehnički fakultet Univerziteta Crne Gore završio je 2009. godine, sa prosječnom ocjenom 9.40 iz položenih ispita i ocjenom A na specijalističkom radu „Automatizovanje procedure izrade tenderske dokumentacije korišćenjem VBA” kod prof. dr Miloša Dakovića. Upisao je magistarske studije na Fakultetu informacionih tehnologija u Podgorici i u fazi je izrade završnog magistarskog rada. Bio je stipendista Opštine Bar i Opštine Budva kao talentovan student sve četiri godine studiranja. Završio je CISCO akademiju u trajenju od dvije godine i stekao sertifikate CCNA1, CCNA2, CCNA3 i CCNA4. Završio je Microsoft akademiju i stekao sertifikat Microsoft inženjera.
Nakon upisane magistrature 2011. godine se zapošljava na Fakultetu za pomorstvo Kotor kao viši laborant u računarskom centru. Trenutno je zaposlen kao laborant za elektro predmete i sistem inženjer. Održava akademsku mrežu i simulatore (nautički Transas classroom i bridge, brodomašinski Transas bridge i classroom i Unitest classroom, GMDSS, Offshore i DP simulator). Održava web sajt Pomorskog fakulteta Kotor, web sajt sjednice Vijeća i sistema kvaliteta, web sajt tempus projekta MArED i dva moodle portala (Moodle PFK portal i Moodle PFKOTOR portal).
Osnovna tema njegovog naučnog rada je proučavanje Moodle platforme iz više aspekata, što je dijelom i tema završnog magistarskog rada.
Učesnik je na nekoliko međunarodnih projekata. Autor je preko 15 naučnih radova.
Živi u Baru i Budvi, oženjen je. Trenirao je rukomet i odbojku. Rekreativno se bavi plivanjem.

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.