Pomorski fakultet Kotor

Biografija - Škurić Maja




Biografija - Škurić Maja

Rođena sam 1984. godine u Baru, gdje sam sa završila osnovnu školu i gimnaziju. Osnovne studije završila sam 2007. godine na Fakultetu za pomorstvo Univerziteta Crne Gore. Bila sam stipendista Opštine Bar i Ministarstva prosvjete Crne Gore. Master akademske studije na modulu za „Vodni saobraćaj i transport” sam završila na Saobraćajnom fakultetu Univerziteta u Beogradu 2011. godine. U maju 2022. godine odbranila sam doktorsku disertaciju pod naslovom „Dimenzionisanje flote brodova za lokalni i regionalni trajektni prevoz putnika“ i stekla zvanje „doktor nauka – saobraćajno inženjerstvo”.

Tokom studiranja u periodu od 2005. do 2007. godine, bila sam demonstrator u nastavi na Fakultetu za pomorstvo u Kotoru. Od 2009. do decembra 2018. godine, radila sam kao saradnik u nastavi sa punim radnim vremenom. Tokom 2012., 2014. i 2015. godine sam provela na studijskim boravcima vezanim za usavršavanje programskih alata i tehnika na Fakultetu organizacionih nauka u Kranju, Univerzitet u Mariboru, Slovenija. U periodu od dvije godine (2019-2021), bila sam zaposlena kao stručni saradnik za cjeloživotno učenje na Univerzitetu Crne Gore, a zatim kao tehnički saradnik u Centru za istraživanja, inovacije i preduzetništvo Pomorskog fakulteta Kotor do novembra 2023. godine.

Već duže od decenije, učestvujem u radnim timovima nacionalnih, bilateralnih i međunarodnih projekata (više od 10) čiji je fakultet, u okviru Univerziteta Crne Gore, koordinator ili partnerska institucija na projektu.

Učestvovala sam u Erasmus+ mobilnostima, i to na obuci za akademsko osoblje na NTNU univerzitetu u Olesundu (Norveška), LMA u Rigi (Letonija) i na obuci za stručno osoblje na Aristotelovom Univerzitetu u Solunu (Grčka) i Sveučilištu u Splitu – Pomorskom fakultetu Split (Hrvatska).

Imenovana sam kao savjetodavni urednik „Časopisa Pomorskog fakulteta Kotor – Journal of Maritime Sciences” od 2022. godine. Takođe, član sam Organizacionog odbora međunarodne konferencije pod nazivom „Kotor International Maritime Conference (KIMC)” u okviru koje sam bila i član uredništva za knjigu sažetaka („Book of Abstracts”) za 2022. i 2023. godinu.

Kao autor i koautor sam objavila preko 60 naučnih radova (od toga je sedam radova objavljeno u naučnim časopisima međunarodnog značaja na SCI listi), a aktivno učestvujem i u procesu recenziranja radova u međunarodnim časopisima. Autor sam jednog poglavlja u monografiji, objavljenog u Springer Nature Switzerland AG 2021. Trenutni broj citata naučnih radova u Scopus bazi je 144, dok Google Scholar baza broji preko 320 citata radova na kojima sam autor ili koautor.

Služim se engleskim i italijanskim jezikom.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.