Arhitektonski fakultet

Biografija - Bajić-Šestović Jelena




Biografija - Bajić-Šestović Jelena

Dr Jelena Bajić Šestović, dipl.ing.arh.

Pozicija: Saradnik u nastavi

Broj kabineta: 012

Uža naučna oblast: urbanističko planiranje i projektovanje

E-mail: jelena.bajic.sestovic@gmail.com / jelena.bajic@ac.me

Rođena je 1983.godine u Dubrovniku. Arhitektonski fakultet u Podgorici završava 2002.godine. Za vrijeme studiranja, četiri godine zaredom je proglašena za najboljeg studenta Građevinskog fakulteta (za vrijeme postojanja odsjeka Arhitektura).  

Kao apsolvent počinje sa radom u „Doding enterijerima“, a nakon diplomiranja angažovana je u projektantskom birou „Arhitektonski atelje“ u Podgorici, kao projektant-saradnik.  Od 2008.god. na mjestu Savjetnika III u Ministarstvu za ekonomski razvoj, sektor za urbanizam,  radi na davanjima mišljenja i saglasnosti na urbanističke planove, a učestvuje i u izradi pravilnika vezanih za urbanističku regulativu.            

Od 2008.godine počinje sa radom na Arhitektonskom fakultetu u Podgorici, prve godine u honorarnom angažmanu, a od 2009. je angažovana kao saradnik u nastavi. Magistarske studije na Arhitektonskom fakultetu u Podgorici, smjer Urbanistička organizacija prostora upisuje 2010.godine. U januaru 2014.god odbranila je temu pod nazivom "Tipologija otvorenih javnih prostora Herceg-Novog", pod mentorstvom Prof Dr Vladana Djokica.

U februaru 2014.god upisuje Doktorske studije na Arhitektonskom fakultetu u Sarajevu - oblast Arhitektura i Urbanizam.

Od 2011.godine honorarno je angažovana u birou za planiranje i projektovanje „Inkoplan“ u Podgorici.

Dobitnik  je Decembarske nagrade grada Podgorice za 2004.godinu, kao najbolji student Građevinskog fakulteta, kao i I nagrade na 13.Salonu urbanizma u kategoriji studentskih radova u Banjaluci, iste godine. 

Oblast naučnog i stručnog interesovanja: prostorno i urbanističko planiranje i projektovanje, urbana fenomenologija, urbana morfologija.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.