Filološki fakultet

Biografija - Jovović Nataša




Biografija - Jovović Nataša

Nataša Jovović je diplomirala na Filozofskom fakultetu (Nikšić) na Odsjeku za srpski jezik i južnoslovenske književnosti 2008. godine. Na Filozofskom i Filološkom fakultetu UCG bila je zaposlena kao saradnik u nastavi od 2009. godine na sledećim predmetima:  Uvod u lingvistiku, Opšta lingvistika, Analiza diskursa, Sintaksa, Savremeni jezik na Studijskom programu za crnogorski jezik i južnoslovenske književnosti, kao i na Studijskom programu za srpski jezik i južnoslovenske književnosti i na Studijskom programu  za obrazovanje učitelja. U zvanje docenta izabrana je 2021. godine na predmetima: Leksikologija sa leksikografijom, Psiholingvistika na Filološkom fakultetu i Akademsko pisanje i retorika (Fakultet političkih nauka) i Crnogorski-srpski, bosanski i hrvatski jezik I i II (Obrazovanje učitelja na albanskom jeziku)

2010. godine odbranila je magistarsku tezu iz oblasti psiholingvistike (Usvajanje termina za označavanje rodbinskih odnosa kod djece uzrasta 5−6 godina). Doktorsku disertaciju pod nazivom Sintaksičko-stilske osobenosti romana Mihaila Lalića odbranila je 2016. godine. Bavi se psiholingvistikom, sintaksom i lingvističkom stilistikom.

Prodekanica je za nastavu na Filološkom fakultetu i rukovodilac Studijskog programa za crnogorski jezik i južnoslovenske književnosti.

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.