Metalurško-tehnološki fakultet

Biografija - Prof. dr Tadić Milena




Biografija - Prof. dr Tadić Milena

Prof. dr Milena (Kadović) Tadić

 

e-mail: milenak@ucg.ac.me

Nastavno zvanje: vanredni profesor

Datum posljednjeg izbora: 28.05.2020.

Naučna oblast interesovanja: tehnologija vode i otpadnih voda; upravljanje vodama; zaštita životne sredine.

Rođena sam 22. 09. 1975. god. u Podgorici, gdje sam završila Osnovnu školu ″Sutjeska″ i Gimnaziju Slobodan Škerović², prirodno-matematički smjer.

Metalurško-tehnološki fakultet u Podgorici, studije Neorganske tehnologije sam upisala školske 1994/95. godine i završila ih 15. septembra 1999. godine, sa prosječnom ocjenom 9.02 i odbranila diplomski rad sa ocjenom 10. Školske 1994/95. godine proglašena sam za studenta generacije i dobitnik sam nagrade "19. decembar".

Poslijediplomske studije sam upisala školske 1999/2000. godine na Tehnološkom fakultetu u Novom Sadu, odsjek Mikrobiološki procesi. Sve ispite na postdiplomskim studijama sam položila sa prosječnom ocjenom 10, a magistarsku tezu pod nazivom "Tretman vodene faze deponije crvenog mulja iz proizvodnje aluminijuma u cilju recirkulacije" odbranila sam  14. oktobra 2004. godine i stekla zvanje magistra tehnoloških nauka.

Doktorsku disertaciju pod nazivom "Upravljanje otpadnim vodama na primjeru primorskog krša" sam odbranila 09. oktobra 2009. godine na Metalurško-tehnološkom fakultetu u Podgorici i stekla zvanje doktor nauka iz oblasti hemijske tehnologije.

Na Metalurško-tehnološkom fakultetu sam radni odnos zasnovala u februaru 2000. godine. 

U periodu od 2015. do 2021. godine sam obavljala funkciju rukovodioca studijskog programa Zaštita životne sredine.

Od oktobra 2021. do juna 2022. godine sam obavljala funkciju prodekana za naučnoistraživački rad i međunarodnu saradnju.

U zvanje docenta izabrana sam na sjednici Senata Univerziteta Crne Gore održanoj januara 2015. godine na predmetima: Tehnologija vode i Tehnološke operacije I na Metalurško-tehnološkom fakultetu i Zaštita životne sredine I na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta Crne Gore.

U zvanje vanredni profesor izabrana sam na sjednici Senata Univerziteta Crne Gore održanoj maja 2020. godine za  oblasti Hemijsko inženjerstvo i Inženjerstvo zaštite životne sredine na Metalurško-tehnološkom fakultetu, UCG.

Pored nastave iz navedenih predmeta, angažovana sam i za izvođenje nastave na predmetima: Inženjering zaštite voda, Upravljanje vodama, Tehnologija vode (odabrana poglavlja), Zaštita okoline u procesnoj industriji, Prečišćavanje otpadnih voda na Metalurško-tehnološkom fakultetu, Zaštita i kvalitet voda (dio predmeta) na Građevinskom fakultetu UCG, Zaštita životne sredine (dio predmeta) na Prirodno-matematičkom fakultetu UCG, Zaštita životne sredine, Tehnologija i kontrola kvaliteta voda, Tehnologija nusproizvoda i otpadnih voda poljoprivrede na Biotehničkom fakultetu UCG.

Moj dosadašnji naučno-istraživački rad rezultirao je objavljivanjem više od 60 radova u međunarodnim časopisima, na nacionalnim i međunarodnim konferencijama, simpozijumima i kongresima, u oblasti voda, otpadnih voda, zagađenja i zaštite životne sredine.

Udata sam i majka troje djece.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.