Ekonomski fakultet, 02.12.2019

Ekonomski fakultet počasni učesnik WorldSkills Rusija 2019X

Ekonomski fakultet je imao priliku da predstavlja Crnu Goru na takmičenju WorldSkills Rusija 2019, koje je održano u Moskvi od 26-29 novembra 2019. godine. Na navedenom takmičenju Ekonomski fakultet se predstavio u disciplini – preduzetništvo. Poziv za ovaj događaj naš fakultet je dobio nakon izvanrednih rezultata ostvarenih na EuroSkills 2016 koji je održan u Švedskoj i EuroSkills 2018 koji je održan u Mađarskoj. Tim Ekonomskog fakulteta činili su prof. dr Boban Melović, saradnik mr Bojan Pejović i studenti Marina Vojinović i Andrija Pavićević.  

Takmičenje je uključilo 51 disciplinu i okupilo više stotina takmičara sa više od 80 obrazovnih institucija, odnosno univerziteta. Događaju, koji je predstavljao finale nacionalnog nadmetanja nakon višemjesečnih regionalnih takmičenja, je prisustvovao i veći broj zemalja u kategoriji – zemlja gost učesnik, među kojima je bila i Crna Gora, kao počasni učesnik za oblast preduzetništvo. Gostujuće zemlje su, shodno pravilima WorldSkills-a, imale priliku da učestvuju u takmičenju i odmjere snage sa ostalim takmičarima, bez mogućnosti rangiranja za osvajanje medalje, s obzirom na to da je riječ o finalu nacionalnog takmičenja, a koje ima međunarodni karakter. 

Tim Ekonomskog fakulteta se, nakon detaljnih priprema, predstavio sa biznis idejom - Online platforma za učenje one-clicksolutions.com i po kriterijumima žirija svrstao se među najuspješnije predstavljene biznis ideje, čime je i ovog puta potvrđen kvalitet koji Ekonomski fakultet ima u oblasti preduzetništva i biznisa. Učesnici su dobili prestižne WorldSkills certifikate. Sa posebnim zadovoljstvom ističemo da je na navedenom takmičenju prof. dr Bobanu Meloviću, pored WorldSkills Competition Expert's Diploma-e, uručeno i specijalno priznanje za izvanredan doprinos takmičenju WorldSkills Rusija 2019.

Osim takmičenja, učesnici su imali priliku da sudjeluju i u ostalim aktivnostima koje su bile predviđene programom, a koje su uključile sastanke sa predstavnicma drugih univerziteta i vodećih kompanija, a sve sa ciljem daljeg jačanja i razvoja saradnje.

Broj posjeta : 371