Erasmus+ konkursi za ljetnji semestar 2018-2019 godine - 28.01.2019 16:26




 

Kancelarija za medjunarodnu saaradnju počela je sa objavama Erasmus+ konkursa za ljetnji semestar 2018-2019 godine.

Do sada objavljene konkurse možete naći na linku:

https://www.ucg.ac.me/objava/blog/19379/objava/31309-konkursi-objavljeni-u-l

Molimo vas da detaljno iščitate konkurse, s obzirom da smo, u skladu sa novim Pravilima o mobilnosti, dodali neka dokumenta potrebna za prijavu, a i sam proces podnošenja prijava je nesšto drugačiji. Naime, studenti će direktno prodekanima podnositi dokumenta. Ocjenivši kandidate prema predvidjenim kriterijumima, nakon završenog roka, prodekani šalju Kancelariji rang listu nominovanih studenata i njihovu dokumentaciju. Nakon toga, Komisija za mobilnost UCG-a će napraviti konačnu listu nominovanih studenata i dalje proslijediti nominacije partnerima - univerzitetima domaćinima. Ukoliko konkurs sadrži više studijskih oblasti, Komisija za mobilnost bira najbolje od svih nominovanih, u skladu sa brojem mjesta ponuđenih konkursom.

Ukoliko univerzitet domaćin, koji inače donosi konačnu odluku, smatra da neki od kandidata ipak ne zadovoljava kriterijume i uslove, ili, ukoliko neki od konačno nominovanih studenata odustane, bira se sljedeći najbolji sa konačne rang liste.

Takođe, na sledecem linku možete naći nova Pravila o mobilnosti, postavljena na sajtu Centra za međunarodnu saradnju, a u kojima možete naći detaljnije informacije.

https://www.ucg.ac.me/objava/blog/19379/objava/22996-pravila-o-medunarodnoj-

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.