Prirodno-matematički fakultet, 22.06.2017

Posjeta Biološkom fakultetu u ŠćećinuPosjeta Biološkom fakultetu u Šćećinu

Prof. Vladimir Pešić na poziv Dekana Prof. Andrzej Zawal posjetio je Biološki Fakultet Univerziteta u Šćećinu, u Poljskoj. Cilj posjete je nastavljanje uspješne saradnje izmedju Biološkog Fakulteta u Šćećinu i Studijskog programa Biologija u Podgorici. U toku boravka od 19 do 24 Juna Prof. Pešić će raditi sa PhD studentima zainteresiranim za oblast ekologije slatkovodnih ekosistema kao i na identifikaciji materijala koji sakupio Prof. Zawal i njegovi studenti iz Crne Gore, Grčke, Italije i Šri Lanke.

Saradnja između ove dvije institucije traje više od 10 godine u toku kojih su kolege iz Poljske realizovale pet studijskih boravaka u Crnoj Gori. U tomu periodu objavljeno je i pet zajedničkih radova u međunarodnim časopisima (SAA, Biologia, Oceanological and Hydrobiological Studies, Belgian Journal of Zoology, Odonatologica).

Biološki Fakultet u Šćećinu je izdavač naučnog časopisa Acta Biologica. U okviru Erasmus programa razmjene studenata na Biološkom fakultetu u Šćećinu trenutno borave dva studenta iz Podgorice, dok na Studijskom Programu Biologija boravi jedan student iz Šćećina.

Image

(Edyta Stepien, Monika Myslivy, Andrzej Zawal, Vladimir Pešić, Gregorz Michonsky, Przemyslaw Smietana, Magda Klosowska, Aleksandra Bankowska)

Facebook Viber Twitter Google LinkedIn StumbleUpon Tumblr Pinterest Email Print