O nama




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Alumni klub Filozofskog fakulteta je osnovan 17.10.2022. godine, na jubilarnoj svečanosti povodom 75. Godina postojanja Filozofskog fakulteta.

Skupštinu osnovača čine prof. dr Sava Bogdanović (predsjednik), Mirko Mrkić Ostroški (potpredsjednik), Vojislav Kovač (član), prof. dr Marijan Premović (član), prof. dr Vladimir Bakrač (član) i doc. dr Jovana Marojević (sekretar).

Za sada Alumni klub broji oko pedeset članova, ali smo kontinuirano u procesu pristupanja novih alumnista.

NAŠA MISIJA I VIZIJA

Vizija

U proteklih 75 godina više od 19.600 studenata je uspješno završilo visokoškolsko obrazovanje, magistarske ili doktorske studije – oko 800 na Višoj pedagoškoj školi na Cetinju, 1.018 na Pedagoškoj akademiji, 1.845 na Nastavničkom fakultetu i 15.988 na Filozofskom fakultetu u Nikšiću. Svi oni djeluju, ili su djelovali, kao nezamjenjivi pedagoški stručnjaci, a uz to imaju, ili su imali, svoje mjesto i u svim sferama kulture, nauke, privrede, politike i ukupnog društvenog života u Crnoj Gori i mnogo šire.

Alumni klub Filozofskog fakulteta u Nikšiću nudi mnogobrojne mogućnosti korišćenja ove razgranate mreže. U Alumni klubu mogu se razmjenjivati raznovrsna i bogata iskustva ili se jednostavno ponovo susretati. Alumni klub biće prepoznatljivo i ugledno alumni udruženje sa čvrstim partnerskim i saradničkim vezama između bivših i sadašnjih studenata i njihovih prijatelja.

 

Misija

  • Širenje svijesti u crnogorskom društvu o alumni ideji i kulturi kao obliku društveno odgovornog ponašanja;
  • Širenje ugleda i promovisanje imena Filozofskog fakulteta;
  • Povećanje osjećanja pripadnosti i lojalnosti alumnista Filozofskom fakultetu;
  • Poboljšanje životnih i radnih uslova alumnista;
  • Jačanje veze između matičnog fakulteta i generacija bivših i sadašnjih studenata kao i njihovih prijatelja u zemlji i svijetu;
  • Štićenje zajedničkih interesa Filozofskog fakulteta – sve za dobrobit Filozofskog fakulteta, njegovih alumnista i prijatelja.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.