Veliko interesovanje studenata za akciju Centralne univerzitetske biblioteke




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Akcija Centralne univerzitetska biblioteke (CUB) Univerziteta Crne Gore, u okviru obilježavanja Nacionalnog dana podizanja svijesti o bibliotekama - 5. oktobar, izazvala je veliko interesovanje studenata. Pred zgradom tehničkih fakulteta, na bibliotečkom info štandu,  tražila se knjiga više. Studenti su u okviru ovogodišnjeg programa Biblioteke za studente mogli besplatno da dobiju po jednu knjigu iz fonda viškova CUB-a i Biblioteke Skupštine Crne Gore.

Pod okriljem ovog programa, svi crnogorski studenti, bez obzira na to da li studiraju na državnom ili privatnim univerzitetima, mogli su danas da se besplatno učlane u 17 narodnih biblioteka, zahvaljujući inicijativi Centralne biblioteke da narodne biblioteke u Crnoj Gori i ove godine podrže ovaj program. 

Riječ je o narodnim bibliotekama u  Andrijevici, Baru, Bijelom Polju, Budvi, Cetinju, Herceg Novom, Kolašinu, Kotoru, Mojkovcu, Nikšiću, Plavu, Pljevljima, Podgorici, Rožajama, Šavniku i Ulcinju.

Cilj obilježavanja Nacionalnog dana podizanja svijesti o bibliotekama je podsjećanje javnosti na važnost učešća biblioteka u procesu formalnog i neformalnog obrazovanja, kao i doprinos podizanju nivoa stručnosti bibliotečkog osoblja u Crnoj Gori i informacione pismenosti bibliotečkih korisnika.

Program se realizuje u okviru Erasmus+ projekta Mreže servisa za podršku bibliotečkoj mreži Zapadnog Balkana (LNSS) kroz modernizaciju biblioteka i nivoa stručnosti i kvalifikacija bibliotečkog osoblja u visokoškolskim institucijama u zemljama Zapadnog Balkana.

 

 

Image



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.