Rektorat, 09.10.2018

Pomorska biblioteka obilježila Nacionalni dan podizanja svijesti o bibliotekamaPovodom obilježavanja Nacionalnog dana podizanja svijesti o bibliotekama bibliotekarke Pomorske biblioteke Nataša Gobović i Ana Kerndl 5. oktobra su održale prezentaciju usluga i fondova te biblioteke studentima Pomorskog fakulteta Kotor.

Prezentacija Pomorske biblioteke posebno je bila namijenjena studentima prve godine svih studijskih programa Pomorskog fakulteta Kotor, kako bi se brucoši već na početku studija upoznali sa istorijom, radom, uslugama i e-servisima Biblioteke. Bibliotekarke Nataša Gobović i Ana Kerndl najavile su odražavanje radionica na kojima će studente dalje upoznati sa načinom i značajem korišćenja elektronskih usluga biblioteke, odnosno e-kataloga i baze podataka.

Program obilježavanja Nacionalnog dana podizanja svijesti o bibliotekama realizuje se u okviru Erasmus+ projekta Mreže servisa za podršku bibliotečkoj mreži Zapadnog Balkana (LNSS) kroz modernizaciju biblioteka i nivoa stručnosti i kvalifikacija bibliotečkog osoblja u visokoškolskim institucijama u zemljama Zapadnog Balkana.