Nacionalni dan podizanja svijesti o bibliotekama




Nacionalni dan podizanja svijesti o bibliotekama

Centralna univerzitetska biblioteka (CUB) Univerziteta Crne Gore i ove godine obilježava Nacionalni dan podizanja svijesti o bibliotekama organizovanjem nekoliko programa i akcija u univerzitetskim i narodnim bibliotekama.

Cilj manifestacije je podsjećanje javnosti na važnost učešća biblioteka u procesu formalnog i neformalnog obrazovanja, kao i doprinos podizanju nivoa stručnosti bibliotečkog osoblja u Crnoj Gori i informacione pismenosti bibliotečkih korisnika. U ovoj manifestaciji učestvuju univerzitetske, narodne, visokoškolske i specijalne biblioteke, kao i Nacionalna biblioteka Crne Gore “Đurđe Crnojević”.

Zahvaljujući inicijativi Centralne univerzitetske biblioteke da sve narodne biblioteke u Crnoj Gori podrže akciju pod nazivom Biblioteke za studente, 11 narodnih biblioteka u Crnoj Gori (Cetinje, Kotor, Podgorica, Herceg Novi, Mojkovac, Kolašin, Nikšić, Plav, Budva, Bijelo Polje, Bar) 4. oktobra će omogućiti besplatno članstvo svim zainteresovanim crnogorskim studentima, bez obzira na to da li studiraju na državnom ili privatnim univerzitetima. Cilj ove akcije je dodatni doprinos afirmaciji bibliotečko-informacione struke, ali i podrška visokom obrazovanju u Crnoj Gori.

Pored toga, manifestacija Nacionalni dan podizanja svijesti o bibliotekama podrazumijeva i organizovanje prezentacija i predavanja za sve korisnike Centralne univerzitetske biblioteke. Program, koji podrazumijeva i obuku korisnika za pretraživanje elektronskih informacija (elektronskog kataloga, Digitalnog arhiva, baza podataka i sl), održaće se 4. oktobra u Čitaonici CUB sa početkom u 10 sati.

 

BESPLATNO UČLANJENJE U NARODNE BIBLIOTEKE

 

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.